Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind: 'De steun van het publiek kan me best emotioneel maken'

Ik heb Ajax - RKC (3-0) op een wel heel bijzondere manier mogen beleven. Als winnaar van de prijsvraag Dapp’re Schrijver mocht ik de wedstrijd vanaf de perstribune meemaken. En ik had het voorrecht om na de wedstrijd een speler te interviewen! Nadat ik drie spelers had aangevraagd, stond ik ineens oog in oog met Daley Blind.

17 februari 2020 - 10:55
nordinblindcar
Het zijn van Dapp're Schrijver is echt een toffe prijs! © De Brouwer

Door: Nordin ’t Hart

Hallo Daley, hoe vond je dat de wedstrijd ging?
“We hebben drie punten, dus we hebben gewonnen. Daar ben ik erg blij mee. Maar we hebben wel eens beter gespeeld. Dat is voor de toekomst een punt van verbetering.”

Toen je begon aan jouw warming-up werd je massaal toegezongen door de Ajaxsupporters in het stadion. Hoe voelde dat voor jou?
“Dat voelt natuurlijk hartstikke goed. Het doet me uiteraard goed als het hele stadion met me meeleeft en achter mij staat. Daar kan ik op zo'n moment wel emotioneel van worden.”

In de laatste fase van de wedstrijd leken jullie een beetje gas terug te nemen. Kwam dat misschien omdat jullie al de komende wedstrijd tegen Getafe in het achterhoofd hadden?
“Ja, de stand was denk ik zodanig dat we wat rustiger aan konden doen. Ondanks dat we dat niet wilden, hadden we inderdaad misschien onbewust in ons achterhoofd dat er zware wedstrijden op het programma staan, waardoor we gas terugnamen. Je zag het goed inderdaad. Eigenlijk moeten we gewoon tot aan de laatste minuut vol gas geven.”

De uitwedstrijd bij Getafe is natuurlijk de volgende die op het programma staat. Oud-ploeggenoot Frenkie de Jong heeft met Barcelona (2-1) ook tegen die ploeg gespeeld. Heb je al wat tips bij Frenkie ingewonnen over Getafe?
“Nee, ik heb de wedstrijd zaterdag zelf gekeken, waardoor ik hem nog niet om tips heb hoeven vragen. De trainer heeft de tegenstander alvast goed geanalyseerd, dus daar komen we snel op terug. Het is in ieder geval wel duidelijk dat het een lastige tegenstander zal zijn.”

Er zijn de laatste tijd natuurlijk veel transfergeruchten omtrent Ajacieden. Is dat iets wat bij jullie in de spelersgroep speelt?
“Nee, je hebt er namelijk helemaal geen invloed op. Spelers moeten hun eigen keuzes maken over eventuele transfers. Ziyech heeft nu natuurlijk een geweldige transfer gemaakt, maar hij realiseert zich echt wel dat hij nog een halfjaar alles moet geven voor Ajax. Ik denk dat hij wel de juiste persoon is om dat soort zaken aan over te laten.”

Jij wordt minder in verband gebracht met een transfer. Betekent dat ook dat de kans groter is dat je aankomende zomer gewoon bij Ajax blijft of zegt dat niets?
“Dat zegt niet zo veel, denk ik. We zullen zien wat de zomer brengt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >