Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax neemt na frustrerend avondje afscheid van Europees toneel

Er was hoop. Misschien tegen beter weten in, maar toch. Ajax heeft wel eens een voorsprong van twee doelpunten weggegeven in de return. Daar hebben we voorbeelden van. Ajax heeft het ook wel eens omgedraaid. Maar de boel omdraaien tegen Getafe (2-1) was helaas te veel gevraagd.

28 februari 2020 - 15:51
openergetafefotoscar
Leuk, ludiek, duidelijk. Prima gedaan! © De Brouwer

Een minuutje of vijf mochten we hopen, maar toen kreeg Ajax al de doodsteek. Als je al na vijf minuten de doodsteek krijgt, kan het zomaar gebeuren dat je het laat lopen en dat het allemaal echt heel naar wordt. Maar van dit alles was totaal geen sprake.

Nee, Ajax raapte de scherven bijeen en probeerde de boel weer aan elkaar te lijmen. Het wist zijn opdracht tot halverwege af te maken: twee doelpunten in plaats van vier. Maar, er gebeurde iets dat misschien wel belangrijker is met het oog op het vervolg van het seizoen.

We zagen eindelijk weer een bepaalde getergdheid bij Ajax. Een idee van: tot hier en niet verder. Getafe was toen al veel en veel te ver gekomen, maar er werd door de Ajacieden een grens gesteld. Die getergdheid hopen we zondag tegen AZ opnieuw te bespeuren.

De schouders moeten eronder in deze fase van het seizoen. De supporters lijken dat te beseffen en schaarden zich achter de ploeg om hier tot minimaal zondagavond te blijven. Geen enkele twijfel over mogelijk. Als we het samen doen, moet er van alles mogelijk zijn. Laat het maar zien!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >