Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitshirt Ajax (20/21) wint Footy Headlines Best Kit Award!

Veel supporters zijn wel bekend met de website Footy Headlines, een digitaal platform waar het gaat over voetbalshirts, voetbalshirts en nog eens voetbalshirts. Op de site kon gestemd worden op het beste tenue van 2020 en drie keer raden welk shirt de meeste stemmen binnen harkte! Juist, het uitshirt van Ajax!

16 december 2020 - 06:45
Uitshirt 1200
Heb jij deze ook in je collectie? © Ajax Life

Onder de noemer ‘2020 Footy Headlines Best Kit Award’ konden bezoekers tussen 5 en 15 december hun stem uitbrengen op het shirt van hun keuze. 10,3 procent van de stemmen ging naar het blauwe uitshirt van Ajax en dat was genoeg om het uitshirt van AS Roma (8,6 procent) en het thuisshirt Nigeria (8,3 procent) voor te blijven.

Footy Headlines maakte een voorselectie van 25 shirts waarop gestemd kon worden. En vergis je niet in de concurrentie, want er zaten pareltjes tussen. Denk aan de thuisshirts van Monaco, Arsenal of Sampdoria, terwijl ook de uitshirts van Flamengo en Venezia serieus fraai zijn.

De shirts van Ajax vallen dit seizoen stuk voor stuk in de smaak. Het reguliere blauwe uitshirt kon al direct op veel enthousiasme rekenen, maar het zwart/gouden Europese shirt werd al helemaal snel heilig verklaard. Nee, maar echt, over goed in de smaak vallen gesproken!

Het jubileumshirt ontketende een onwijze strijd om er binnen de beperkte oplage eentje te op de kop te tikken. Het shirt bleek zelfs zo populair dat er een tweede druk werd aangekondigd, die vervolgens ook binnen de kortste keren uitverkocht raakte. Wij hebben begrepen dat ze daar bij Ajax en Adidas ook een tikje van ondersteboven zijn…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >