Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt op kwartet Neres, Mazraoui, Tagliafico én Traoré

De spanning stijgt voor de allesbeslissende wedstrijd in de Champions League-groepsfase tegen Atalanta. Erik ten Hag heeft te maken met een kwartet spelers voor wie het spelen van de wedstrijd een race tegen de klok is.

08 december 2020 - 11:13
Neres Nous 1200
Mazraoui lijkt op tijd fit, Neres is nog even afwachten! © Ajax Images

Het mag duidelijk zijn dat Atalanta-thuis van groot belang is. De opdracht is helder. Klip en klaar. Ajax moet woensdag in eigen huis van de Italianen te winnen om te overwinteren in de CL. Lukt dat niet, dan valt de ploeg van Erik ten Hag terug in het vangnet van de Europa League.

Een 'finale' dus tegen Atalanta, zoals Ten Hag het zelf verwoordde. Met welke elf spelers Ajax de wedstrijd aftrapt, is nog maar zeer de vraag, want de trainer heeft heel wat manschappen met pijntjes. Wie zijn er fit? Wie halen de aftrap en wie niet?

“Lassina Traoré is het grootste twijfelgeval,” stelde Ten Hag tijdens de persconferentie voor het duel. De fitheid van de selectie is een dingetje en veel is nog onduidelijk. Wel hoopt de trainer dat Noussair Mazraoui, Nico Tagliafico en zelfs David Neres inzetbaar zijn.

“Ik heb goede hoop op de inzetbaarheid van Neres. We gaan dadelijk trainen. David is er een deel van de training bij. We moeten vervolgens de reactie afwachten. Daarna besluiten we of hij erbij kan zijn woensdag,” aldus de trainer, die dus stiekem verwacht te kunnen beschikken over Mazraoui en Tagliafico.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >