Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax speelt tegen tiental De Graafschap wederom gelijk

Jong Ajax heeft vrijdagavond voor de vierde keer in een maand tijd gelijkgespeeld. Op bezoek bij De Graafschap knokten de talenten zich twee keer knap terug van een achterstand, maar ondanks een rode kaart bij de thuisploeg kwam Jong Ajax niet verder dan 2-2.

11 december 2020 - 22:55
Jongajaxgraafschap2 800
Een heerlijke pegel van Hansen was niet genoeg voor de overwinning. © Pro Shots

De Graafschap greep in de openingsfase gelijk het initiatief. Nadat de thuisploeg al twee keer gevaarlijk was opgedoken voor het doel van Kjell Scherpen, werd de derde kans ook daadwerkelijk omgezet in een doelpunt. Bij de treffer van Ralf Seuntjens kwam wel wat geluk kijken, want zijn schot werd van richting veranderd en verdween zo in het doel.

Lang hoefden de talenten niet te treuren om de tegentreffer, want via Ar'Jany Martha kwam Jong Ajax al snel weer op gelijke hoogte. De rappe aanvaller werd door Donny Warmerdam weggestuurd en terwijl De Graafschap nog druk stond te appelleren voor buitenspel, prikte Martha raak in de verre hoek.

Het vasthouden van een voorsprong of gelijkspel blijkt voor Jong Ajax de laatste weken echter een lastige opdracht, want ook tegen De Graafschap ging het weer mis. De jonkies probeerden de voetballende oplossing te vinden nadat ze vlak voor de eigen goal onder druk werden gezet, maar werkten zich in plaats daarvan alleen maar verder in de nesten. Seuntjens strafte het gepriegel vervolgens genadeloos af.

Er leek niks aan de hand voor de thuisploeg, totdat Danny Verbeek met rood van het veld werd gestuurd na een harde charge op Warmerdam. De Graafschap werd vervolgens steeds verder terug gedrukt door Jong Ajax, waarna het eigenlijk wachten was op de gelijkmaker. Sontje Hansen nam deze uiteindelijk met een heerlijke knal van afstand voor zijn rekening.

Een derde Ajaxtreffer zat er echt nog wel in, maar het ontbrak aan een stukje zorgvuldigheid in de eindfase. Ook De Graafschap was nog twee keer dicht bij de overwinning, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2. 

Door de remise in Doetinchem klimt Jong Ajax weer een plekje op de ranglijst en staat het nu tiende in de Keuken Kampioen Divisie. Maandag 21 december staat de volgende wedstrijd op het programma, want dan komt Telstar op bezoek in Amsterdam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >