Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste seizoenshelft Jong Ajax kan beste worden omschreven als ‘zuur’

De eerste seizoenshelft zit erop voor Jong Ajax. De ploeg van Mitchell van der Gaag is ongetwijfeld toe aan een korte winterslaap, want de jonkies hebben een lastige periode achter de rug. De tweede periode werd maandag afgesloten met wederom een zure nederlaag, ditmaal tegen Telstar (1-2).

22 december 2020 - 12:15
Jajtelstar800
Jensen is met twintig jaar één van de 'meer ervaren' spelers. © Pro Shots

Waar het bij het eerste elftal soms over een tussenjaar gaat, is die term misschien wel beter toepasbaar op de beloftenploeg. Jong Ajax kon vorig seizoen nog regelmatig beschikken over jongens die tussen de hoofdmacht en het talententeam pendelden, maar de Ryan Gravenberchs en Jurgen Ekkelenkamps van deze wereld zijn inmiddels definitief doorgeschoven naar het eerste elftal. 

Daarnaast ontbreken er bij de talenten ook flink wat jongens door blessures. Zo heeft Anass Salah-Eddine nog nul gespeeld na een gebroken kuitbeen, staan de gebroeders Quinten en Jurriën Timber langere tijd aan de kant en zijn ook Sontje Hansen, Naci Ünüvar en aankoop Giovanni niet helemaal okselfris. 

Onderaan de streep blijft er een piepjong Jong Ajax over. Een groot deel van de ploeg is doorgestroomd uit O18, terwijl sommigen zelfs nog mogen uitkomen voor O17. Qua ontwikkeling is dat prima, want liever een jong en kneedbaar elftal dan een soort opvangplek voor spelers waarvoor geen plek is in Ajax 1. Dat de resultaten van Jong Ajax dit seizoen wat minder zijn, is dan ook volledig te begrijpen.

De laatste zes wedstrijden van Jong Ajax leverden allemaal geen winst op, terwijl de talenten zeker niet van de mat werden getikt. Sterker nog, Jong Ajax liet zien dat het gewoon echt heel leuk kan voetballen, maar het ontbreekt nog aan een stukje volwassenheid om een duel over de streep te trekken. Zo ook tegen Telstar.

Jong Ajax speelde goed tegen de ploeg uit Velzen-Zuid en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong, maar vergat zichzelf daarna te belonen door de score verder uit te breiden. Een vroege rode kaart van Hassane Bandé in de tweede helft maakte het zeker niet gemakkelijker voor de beloften, maar ook met tien man had Jong Ajax de beste kansen. 

Het tweede bedrijf bestond vervolgens voornamelijk uit vechtvoetbal en hoewel Jong Ajax dat best aardig oppakte, bleek Telstar net even wat meer ervaren in dat spelletje. Zo wisten de bezoekers de achterstand alsnog om te draaien in een 2-1 overwinning. Een zuur einde van een prima wedstrijd, zoals dat Jong Ajax dit seizoen dus al vaker overkwam.

De talenten kunnen de komende dagen heel even bijkomen van een turbulente eerste seizoenshelft, maar na een korte pauze moet het vizier al redelijk snel weer op het tweede deel van de competitie. Op 5 januari staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De talenten reizen dan af naar Brabant voor een ontmoeting met TOP Oss.  

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >