Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Atalanta meldt zich na vrije speelronde Serie A in Amsterdam

Terwijl er bij Ajax best veel vraagtekens zijn, kan tegenstander Atalanta juist een uitroepteken plaatsen achter de naam van een twijfelgeval. Robin Gosens is 'gewoon' van de partij. En dan hoefde 'La Dea' ook nog eens niet in actie te komen in de Serie A, in aanloop naar de finale in Amsterdam.

08 december 2020 - 15:56
Stukkieatalantacar
Atalanta weet dat twee van de drie mogelijke resultaten goed zijn. © Pro Shots

Het pakt voor Ajax lang niet altijd goed uit als het de groepsfase van de Champions League afsluit tegen de directe concurrent, maar laten we hopen dat het kwartje woensdag gewoon eens een keertje goed valt. Atalanta heeft een goede en leuke ploeg, maar het is geen Europese elite. Toch...?

De selectie van Gian Piero Gasperini heeft wel de luxe dat het niet hoeft te winnen en afgelopen weekeinde niet hoefde te voetballen. Er viel zo veel regen dat de uitwedstrijd tegen Udinese zondag op het laatste moment werd afgeblazen. De spelers stonden al op het veld, maar de bal kon en ging niet rollen.

Er worden hele discussies gevoerd of het tijdens groepsfases van EK's en WK's fijn is om spelers een wedstrijdje rust te gunnen en we zijn dus benieuwd hoe dit uitpakt voor Atalanta. Het huidige speelschema is wel stukken slopender, dus grote kans dat de Italianen er stiekem best blij mee waren.

Hoe dan ook, de spelers van Atalanta konden de benen dus sparen. En daarna diende zich ook nog het goede nieuws aan dat Gosens gewoon beschikbaar was voor het tripje naar Amsterdam. De uitslag van zijn coronatest bleek vals-positief en het benodigde certificaat om de laatste twijfel te elimineren, arriveerde ook nog eens op tijd.

Heeft Atalanta dan werkelijk alles voor elkaar? Nou, nou... Aanvoerder Papu Gomez en de trainer hebben recent een aanvaring gehad. Gasperini wilde Gomez wisselen tijdens de rust van het duel met FC Midtjylland, maar dat zag de aanvoerder niet zo zitten. Nogal gedoe dus. Mario Pasalic wisselen kan sowieso niet, want die is geblesseerd en ontbreekt.

En dan is er nog de vorm van Duván Zapata. Zapata kopte en pegelde raak in het eerste treffen met Ajax, waardoor binnen de kortste keren de tussenstand van 0-2 ongedaan werd gemaakt. Sindsdien vindt Zapata het net een stuk moeilijker, waardoor er zelfs wat twijfel is of hij wel in de basis mag beginnen.

Ook Erik ten Hag heeft gespot dat Atalanta – momenteel subtopper in de Serie A – niet op de toppen van zijn kunnen lijkt te spelen, al moeten we natuurlijk ook afwachten of Ajax zich herstelt van de onverwacht nederlaag tegen FC Twente (1-2). Er zijn sowieso vier twijfelgevallen en de wat grieperige Daley Blind sloeg de training zelfs over.

“Het is schitterend hoe Atalanta de afgelopen jaren is opgebouwd. De club positioneerde zich met een aantrekkelijke speelstijl in de top van Italië en later Europa. Dat is lovenswaardig, maar ook Atalanta heeft het zwaarder dan vorig seizoen. Als er sleutelspelers wegvallen, gaat het daar ook iets moeizamer. En als ze minder in vorm zijn ook. Dan vallen er ruimtes en kunnen resultaten wel eens wat tegenvallen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >