Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax bijt zich stuk op hekkensluiter FC Dordrecht

Het is Jong Ajax voor de derde keer op rij niet gelukt om te winnen. Na twee eerdere remises gingen de talenten zaterdagavond kopje onder op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht. Brian Brobbey scoorde nog wel, maar zijn treffer bleek niet genoeg voor een positief resultaat (3-1).

28 november 2020 - 18:22
Dordrechtjongajax800
Ook Brobbey wist een nederlaag niet te voorkomen. © Pro Shots

Waar Dordrecht de afgelopen wedstrijden maar niet tot scoren kwam – de schapenkoppen stonden al bijna 230 minuten droog – schoot de thuisploeg tegen Jong Ajax juist uit de startblokken. Dominik Kotarski mocht al na zes minuten vissen, nadat Jari Schuurman hem met een kopbal in de verre hoek had verschalkt.

Jong Ajax wist na de openingsgoal maar moeilijk in het eigen ritme te komen. De plaatselijke FC gaf de talenten weinig ruimte om te voetballen, waardoor Jong Ajax pas na twintig minuten iets wist te creëren. Van grote kansen was echter geen sprake, want Brobbey en Sontje Hansen hadden het vizier te hoog afgesteld en schoten allebei ruim over. 

De Jong Ajacieden probeerden wel op zoek te gaan naar een treffer, maar het was eerder wachten op de 2-0 dan de gelijkmaker. Die ruimere achterstand kwam er dan ook, nadat Kevin Jansen vanaf randje zestien raak schoot. Beide ploegen leken met die stand ook te gaan rusten, ware het niet dat Brobbey op slag van rust nog de aansluitingstreffer binnenkopte.

Mitchell van der Gaag voerde direct na rust enkele wissels door, waarna het steeds beter begon draaien bij de uitploeg. Jong Ajax nam het initiatief over, werd dreigender en raakte zelfs de lat, maar liep uiteindelijk toch tegen een derde tegentreffer aan. Kotarski kwam veel te ver zijn doel uit, waarna Gianni Dos Santos profiteerde. Zo eindigde het duel uiteindelijk in 3-1.

Jong Ajax zakt door de nederlaag in Dordrecht naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Maandag 7 december staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan komt FC Eindhoven op bezoek op sportpark De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >