Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De pretoogjes van Ten Hag

De interlandperiode zit er gelukkig weer op. Blok 3 is begonnen en we zijn allemaal druk bezig met de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Midtjylland van vandaag. Kortom, werk aan de winkel voor de trainer!

25 november 2020 - 09:50
Pretoogjeshagcar
Hoe vaker we Ten Hag zo zien, des te beter de resultaten! © Pro Shots

Door: Rick Klumper

Erik ten Hag stond de media te woord rond de wedstrijd tegen Heracles Almelo (5-0). Het ging onder andere over het drukke programma, of iedereen op tijd fit is voor woensdag en wie er in de spits staat. Genoeg reden tot zorgen zou je zeggen.

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Ten Hag werd gepresenteerd als opvolger van Marcel Keizer. Het heerlijke Amsterdamse accent van Keizer werd ingeruild voor een wat stug ogende tukker, die nog niet direct een plek in de harten van de Ajaxsupporter wist te veroveren.

Ook in de media had Ten Hag even de tijd nodig om zich een houding te geven als trainer van Ajax. Hij kwam in het begin soms bot over en even leek het erop alsof hij de media eerder als een bedreiging beschouwde dan als een middel om ook supporters te bereiken.

De stugge tukker is veranderd in een ontspannen trainer

Tijdens de interviews rondom Heracles-thuis viel mij ineens op welke stappen hij in zijn presentatie heeft gemaakt. Hij was op z'n gemak, dolde met de verslaggevers en zijn pretoogjes verraadden dat hij er zin in had die middag. De stugge tukker is veranderd in een ontspannen trainer, die zichtbaar geniet van zijn selectie.

Onze trainer heeft een positieve uitstraling en is soms zelfs op een grapje of een mooie uitspraak te betrappen. Zo gaf hij voor de camera's van Fox Sports een subtiele sneer naar de KNVB-bekerloting en 'bepaalde clubs die altijd thuis spelen'. Ook kon Ten Hag het niet laten om te benoemen dat hij erg blij was dat de 'overbodige interlands' voorbij waren.

Goede teksten van een trainer die op zijn gemak is en niet alleen de dooddoeners oprakelt zoals geleerd tijdens de mediatraining. Hopelijk is die ontspannen houding een voorbode voor een mooi resultaat tegen Midtjylland, zodat we dit weekeinde weer van de pretoogjes van Ten Hag kunnen genieten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >