Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen versterkt zich met Spitse voor kampioensrace

Het is Ajax Vrouwen gelukt wederom een grote naam te strikken. Stefanie van der Gragt meldde zich in de zomer op De Toekomst en de ongeslagen koploper begroet in de winterstop ook Sherida Spitse. Spitse is recordinternational van de Oranje Vrouwen.

20 november 2020 - 09:47
Spitsenaarajaxcar
Spitse is belangrijk voor Oranje, wordt ze dat ook voor Ajax Vrouwen? © Pro Shots

Je mag dus wel spreken van een serieuze versterking, voor zowel Ajax Vrouwen als de Vrouwen Eredivisie. Ajax Vrouwen en PSV beschikken tegenwoordig over diverse teruggekeerde internationals, dankzij wie het niveau van de competitie alleen maar verder stijgt.

Over de Vrouwen Eredivisie gesproken: na een perfecte heenronde gaat Ajax Vrouwen aan kop, maar aangezien het kampioenschap wordt beslist tijdens play-offs is er nog niets zeker. Verre van zelfs. Daarom kan de ploeg de komst van Spitse goed gebruiken.

De dertigjarige Spitse, overigens geen spits maar een middenvelder, komt over van Vålerenga. De competitie in Noorwegen zit er bijna op, waardoor Ajax Vrouwen de mogelijkheid heeft om haar over te nemen. Spitse kwam in het verleden uit voor sc Heerenveen, FC Twente en de Noorse topclub Lillestrøm SK.

Spitse heeft diverse landstitels en bekerzeges op haar naam staan, maar bovenaan haar erelijst prijkt het winnen van het EK met de Oranje Vrouwen in 2017. Ook het behalen van de WK-finale in 2019 en de bijbehorende zilveren plak vormt een mooi moment in haar carrière.

Het aftellen richting de tweehonderd interlands is inmiddels ingezet. Grote kans dat Spitse die 200ste wedstrijd gaat spelen terwijl ze onder contract staat bij Ajax Vrouwen, waar ze voor 1,5 seizoen heeft getekend.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >