Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen bindt ook Excelsior aan zegekar

Het is Ajax Vrouwen vrijdagavond gelukt om ook de zesde competitiewedstrijd op rij te winnen. De koploper nam het in eigen huis op tegen hekkensluiter Excelsior en moest lang wachten op de openingsgoal, maar won uiteindelijk wel verdiend met 1-0. De pas zeventienjarige Isabelle Hoekstra kroonde zich tot matchwinnaar.

06 november 2020 - 21:22
Ajaxvexcelsior800
Ajax Vrouwen was overduidelijk beter, maar moest lang wachten op een treffer. © Ajax Images

Ajax Vrouwen is werkelijk uitstekend begonnen aan dit seizoen. Naast dat er leuk wordt gevoetbald, zijn de prestaties ook dikke prima. De ploeg van Danny Schenkel verloor nog geen enkele wedstrijd en staat dus fier aan kop in de Vrouwen Eredivisie. Een bezoekje van rodelantaarndrager Excelsior mocht dan in principe ook niet voor problemen zorgen en dat deed het ook niet.

Ajax Vrouwen – dat met rouwbanden speelde ter nagedachtenis aan het overlijden van Tonny Bruins Slot – domineerde de wedstrijd. De grote kansen waren dan ook afkomstig van de thuisploeg. Nikita Tromp stuitte tot twee keer aan toe op keepster Isa Pothof, waarna ook Linda Bakker en Kay-lee de Sanders hun pogingen zagen mislukken.

De reddingen van Pothof leken uitstel van executie, want het was wachten op de openingstreffer van de Amsterdames. Ajax Vrouwen moest daar echter wel lang op wachten, want de ploeg kwam pas een kwartier voor tijd op voorsprong.

De pas zeventienjarige Hoekstra schoot raak in de verre hoek en maakte daarmee haar eerste doelpunt in het eerste elftal. Tromp schoot even later nog wel op de lat, maar de treffer van Hoekstra bleek uiteindelijk de enige goal van de avond.

De overwinning op Excelsior betekende alweer de zesde zege op rij voor Ajax Vrouwen, waardoor de bespeelsters van De Toekomst nog altijd koploper zijn. Op vrijdag 13 november gaat de ploeg op bezoek bij ADO Den Haag, dat momenteel op de derde plek van de ranglijst staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >