Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers droegen ná Ronald de Boer rugnummer 6 bij Ajax?

Davy Klaassen is teruggekeerd op het oude nest en gaat spelen met rugnummer 6. Veel illustere (en minder illustere) spelers gingen hem voor, sinds de invoering van vaste rugnummers. Maar wie allemaal? Precies daarover bevragen we jou in deze quiz!

12 oktober 2020 - 11:09
Ronald De Boer 1200
Ronald was echt een hele fijne nummer zes! © Pro Shots

De precieze vraag die we je stellen, lees je al terug in de kop boven deze quiz. De opdracht is dus kraakhelder en je krijgt zes (jaja) minuutjes de tijd om de elf namen in te kloppen die we zoeken.

Ronald de Boer was misschien wel één van de meest sierlijke spelers die bij Ajax met nummer 6 op het shirt speelde. Misschien was Ronald wel een tikje onderschat als voetballer. Feit is dat broer Frank hoger stond aangeschreven.

Na het vertrek van De Boer naar Spanje trokken elf andere spelers het shirt met nummer zes over de schouders. Maar wie? Je verwacht dat je het weet, maar de opgave is lastiger dan je denkt. Er waren toppers die het nummer toebedeeld kregen, maar ook mindere goden. 

Nou ja, ontdek het zelf maar. We zijn benieuwd hoe ver jij komt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >