Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil met Ajax groeispurt Atalanta een halt toeroepen

Erop of eronder? Dat is nog wat vroeg, zo in aanloop naar het uitduel met Atalanta Bergamo. De feiten vertellen dat Ajax een resultaat nodig heeft en om een goede uitslag neer te zetten, moet de groeispurt van de Italianen worden gestopt. Erik ten Hag is lovend over de tegenstander.

26 oktober 2020 - 19:31
Hagatalantacar
Ten Hag denkt alleen aan winnen, niet in doemsecnario's. © Pro Shots

Nog niet zo lang geleden was Atalanta een clubje dat je pakweg kunt vergelijken met PEC Zwolle, maar de aanstelling van Gian Piero Gasperini in 2016 betekende achteraf het neerleggen van een stevig fundament. Op dat fundament is gebouwd, gebouwd en gebouwd.

Niet op een gekke manier door er bakken met geld doorheen te jassen, maar rustig, gestaag en met een idee. “Spelers acclimatiseren hier blijkbaar goed,” merkt Ten Hag op. “Atalanta is de club van verrassende transfers. Er wordt goed gekeken naar de eigen manier van spelen en de potentie van spelers.”

“Atalanta voetbalt erg attractief en dat is een groot compliment voor de trainer, want hij is de man die heeft gebouwd. Er is flink doorgeselecteerd. De kern van de selectie is de laatste drie of vier seizoenen hetzelfde, maar er is kracht aan toegevoegd. Atalanta is succesvol op de transfermarkt.”

Die groeispurt heeft dankzij de aanwezigheid van Marten de Roon, Hans Hateboer en sinds kort Sam Lammers een Nederlands tintje, zeker als je Duits international Robin Gosens nog als een halve Nederlander meetelt. Op hun beurt hebben de Nederlanders meegelift op het succes van Atalanta.

“Dankzij Atalanta hebben Hateboer en De Roon de stap naar Oranje gezet. Dat is een goede ontwikkeling, het zijn echte teamspelers met een fantastische mentaliteit. Een superdrive,” complimenteert Ten Hag zijn opponent eens te meer. “Ook Hateboer en De Roon scoren nog wel eens, dus dat is heel knap. Lammers is er nog maar kort, de anderen zijn meegegroeid.”

Op een goede fundering kun je een mooi huis bouwen en misschien heeft Atalanta zijn hoogste punt al wel bereikt, want vorig seizoen stond het in de kwartfinales van de Champions League. Dat gaat de nummer drie van de Serie A de komende jaren niet vaak herhalen. Althans, dat lijkt uitgesloten.

Toch moet de groeispurt van Atalanta nog wel eventjes een halt worden toegeroepen. Tijdens het staartje van het seizoen, na het heropstarten vanwege de coronastop, was 'La Dea', de godin, zelfs de best voetballende ploeg van Italië. Er was zelfs een klein kansje om kampioen te worden.

“De sleutel voor succes woensdag wordt het grijpen van initiatief. Omdat Atalanta anders voetbalt dan Liverpool moeten wij ook andere oplossingen zoeken. Die oplossing kan schuilen in Daley Blind weer op het middenveld, maar het kan ook anders,” vervolgt Ten Hag, die zijn kaarten altijd stevig tegen de borst drukt.

Van erop of eronder wil de trainer nog niets weten. “Nee, dit wordt pas de tweede wedstrijd in groep D. Wij gaan altijd voor de winst en wij gaan ook uit van een positief resultaat, want we hebben er alle vertrouwen in. Eventueel zes punten achter op Liverpool? We moeten nog voetballen hè. Nogmaals: wij gaan uit van winst.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >