Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Piepjong Jong Ajax heeft niets in te brengen tegen koploper NAC

Je hebt soms van die wedstrijden waarin een overwinning er geen enkel moment inzit. Precies dat ondervond Jong Ajax vrijdagavond op bezoek bij NAC. Het wilde gewoon niet bij de jonkies van Mitchell van der Gaag, waardoor de ervaren thuisploeg uiteindelijk met 4-0 won.

02 oktober 2020 - 22:56
Nacjongajax800
Nee, het werd niet de avond van Ünüvar... © Pro Shots

Het liep gewoon niet bij Jong Ajax. Passjes kwamen net niet aan, ballen vielen net niet lekker en creatieveling Naci Ünüvar had ook niet bepaald zijn beste dag. Zo kon het gebeuren dat de talenten niets hadden in te brengen tegen NAC. Dat kan een keer gebeuren, zeker gezien het verschil in leeftijd en ervaring tussen beide ploegen. 

Het begon eigenlijk al vroeg in de wedstrijd, nadat een ongelukkige handsbal van Neraysho Kasanwirjo werd gepromoveerd tot een strafschop voor de thuisploeg. Sidney van Hooijdonk bleef koel oog in oog met Dominik Kotarski.

Het zou niet het laatste doelpunt van ‘de zoon van’ worden. Nee, Van Hooijdonk wist zelfs een hattrick op zijn naam te schrijven. Aan de andere kant van het veld creëerde Jong Ajax maar heel weinig.

Ook nadat Van der Gaag drie wissels had doorgevoerd, bleef zijn ploeg maar ploeteren in het lege Rat Verlegh Stadion. Jong Ajax kwam uiteindelijk maar tot één schot in de gehele wedstrijd. Een pijnlijke statistiek voor een team waar echt wel voetballend vermogen in zit.

Het zou uiteindelijk 4-0 worden voor NAC, want ook Nick Venema wist raak te prikken namens de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Door de nederlaag in Breda vinden we Jong Ajax terug op de veertiende stek van de ranglijst. 

Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Jong Ajax krijgt vrijdagavond 16 oktober een herkansing op drie punten. Dan komen de leeftijdsgenoten van AZ – na een korte interlandbreak – op bezoek op De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >