Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Opknapbeurt verfraait laatste rustplaats voor Ajacieden

Wist je dat het Amsterdamse Herdenkingspark Westgaarde van PC Uitvaart een bijzondere laatste rustplaats voor Ajacieden heeft? Nee, natuurlijk is dit geen vrolijk onderwerp, maar we wilden het toch eens extra onder de aandacht brengen, want veel mensen weten niet van het bestaan af.

07 oktober 2020 - 08:59
Begraafplek 1200 Margriet Hoekstra Pc Uitvaart
76crew ontwierp deze fraaie graffitiwand. © Margriet Hoekstra

Het Ajaxherdenkingsveld is een betekenisvolle plek voor nabestaanden om te bezoeken en herinneringen op te halen. Als een Ajacied overlijdt en er wordt gekozen voor een crematie, dan kan hier de as worden uitgestrooid.

Het geheel is opgezet als voetbalveld en aangelegd met het heilige gras uit De Meer. Het gras uit het legendarische stadion is op 12 augustus 1996 van de Middenweg naar Westgaarde overgebracht. Naast het herdenkingsveld staat een originele dug-out uit De Meer.

Veel legendarische spelers en trainers van Ajax zaten in deze dug-out. Bezoekers kunnen hier een moment voor zichzelf nemen op dezelfde plek waar zo veel spelers hun wedstrijden beleefden. Nog maar kortgeleden is de bijzondere plek verder verfraaid.

In samenwerking met de Supportersvereniging Ajax is een graffitiwand ontworpen voor het herdenkingsveld. De mannen van 76crew pakte de spuitbussen en deden waar ze zo goed in zijn. Het resultaat mag er, zoals zo vaak, zijn!

Op de wand zien we Johan Cruijff, Jari Litmanen, Patrick Kluivert en Jan Vertonghen. Zij staan symbool voor de vele nationale en internationale successen die Ajax behaald heeft. Een sfeervolle en betekenisvolle plek voor iedere Ajacied.

Kijk op de website van PC Uitvaart om meer te lezen over alle mogelijkheden van het herdenkingsveld als laatste rustplaats.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >