Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar heeft tijdens doelpuntenregen geen genade met Onana en VVV

Tien, tien, tien! Je hoort het zo vaak in stadions en vaak is het een beetje sarcastisch bedoeld, maar in de 74ste minuut van VVV - Ajax werd het werkelijkheid. Dubbele cijfers op het scorebord dankzij Klaas Jan Huntelaar. De spits peinsde er geen moment over om de bal uit handen te geven.

25 oktober 2020 - 12:30
Huntelaarvvvcar
De dubbele cijfers zijn bijna een feit! © Pro Shots

Als het 0-9 staat en er kans is op het verwezenlijken van het hogere doel – voor de tiende keer juichen – wordt er nog wel eens naar de keeper gekeken. Zeker als die tiende treffer voort kan komen uit een strafschop.

Heel eventjes leek Andre Onana – hij riep overigens de hele tweede helft 'tempo, tempo, tempo!' – aanstalten te maken om het veld over te steken, maar de keeper bleef toch enigszins in de buurt van zijn doel. Hij had zich de moeite ook kunnen besparen.

Huntelaar was echt niet van plan om de bal af te geven. “Andre zei naderhand dat hij die penalty best had willen nemen, maar nee. Hij kwam niet. En ik was toch niet van plan om de bal te geven. Als je er al één of twee in hebt liggen, is het wat anders, maar nu wilde ik eerst gewoon even doelpunten maken,” aldus KJH tegenover Fox Sports.

Doelpunten maken is precies wat Huntelaar deed, want hij benutte niet alleen de strafschop. Nee, hij tekende even later ook voor de 0-11 en draaide zich direct om richting eigen helft in de hoop op een volgende treffer. “Er had nog iets bijgekund, maar goed... Nieuw record!”

Huntelaar keek reikhalzend uit naar een invalbeurt, maar moest wachten tot de zeventigste minuut was aangebroken. “Om de zoveel tijd moeten we eventjes warmlopen en toen checkte ik telkens of de trainer al keek,” geeft hij eerlijk toe. “Ik had er wel een beetje de klere in, maar we zijn met veel jongens en hebben een goede bank. Iedereen wil spelen.”

“Ik zag een mogelijkheid om zoveel mogelijk doelpunten te maken als team en aan het doelsaldo te werken. We hebben het goed gedaan, zeker in de tweede helft. Maar in de eerste helft ook, hoor. Gelukkig kwam mijn moment ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >