Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bekijk hier hoe de spelersbus van Ajax wordt bekogeld

De verdediging van Ajax moest tijdens het treffen (2-2) met Atalanta Bergamo vrijwel constant op zijn hoede zijn. Er werd in feite al voor de aftrap scherpte gevraagd. Tijdens het ritje naar het stadion om precies te zijn. De spelersbussen werden bekogeld door Atalanta-supporters.

28 oktober 2020 - 10:04
Busbekogeldcar
De Ajacieden kregen ook buiten het stadion een escorte. © Pro Shots

Aangezien er in lege stadions moest worden gevoetbald vanwege de coronacrisis moet je als supporter een andere uitlaatklep zoeken om je club te steunen. Diverse supporters van Atalanta bliezen op precies de verkeerde manier stoom af...

De sluwe Italianen hadden zich tactisch opgesteld en stonden met volle handen klaar om de spelersbussen van Ajax op te wachten. Bussen inderdaad, want vanwege diezelfde coronacrisis wordt de selectie in tweeΓ«n gesplitst. Hoe dan ook, volle handen werden lege handen.

Die handen werden geleegd door voorwerpen te gooien naar de spelersbussen, waarbij de eerste van de twee werd geraakt. Er sneuvelde een ruit, bevestigde Ajax, maar de fabrikant was goed voorbereid en had gezorgd voor dubbele beglazing waardoor alleen de buitenste ruit kapot ging.

Zowel de buschauffeur als de Ajacieden kwamen met de schrik vrij. Of was er zelfs niet eens sprake van schrik? Hoe dan ook, de Italiaanse politie had niet in de gaten dat er een heterdaadje geregistreerd kon worden en fraai is het sowieso allemaal niet.

Argentijnse tafereeltjes in de straten van Bergamo, maar gelukkig stelt het niets voor op de schaal van de Copa Libertadores. Die finale ontspoorde in 2018 volledig nadat aanhangers van River Plate de spelersbus van Boca Juniors kort voor de terugwedstrijd met veel grover geschut onder handen hadden genomen.

Na veel gedoe werd de return niet gespeeld in Buenos Aires, maar helemaal aan de andere kant van de oceaan in Madrid. Zo extreem was het nu niet. Verre van. De Atalanta-supporters lieten zich trouwens ook van hun goede kant zien door de eigen spelersbus te onthalen met het afsteken van flink wat fakkels.

Dat zijn de plaatjes die we stukken liever zien, zeker in deze tijden waarin toch al zo veel moeilijk, moeilijk is. Dan is het veel leuker om een beetje sfeer te maken en de tegenstander gewoon met rust te laten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >