Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen blijft maar winnen en rekent ook af met sc Heerenveen

Het is Ajax Vrouwen vrijdagavond gelukt om ook sc Heerenveen aan de zegekar te binden. De dames boekte op bezoek bij de Friezinnen alweer hun vierde competitiezege op rij. Dankzij de overwinning op Heerenveen (1-2) gaat de ploeg van Danny Schenkel nog altijd aan kop in de eredivisie.

10 oktober 2020 - 09:43
Vrouwenheeaja800
De Amsterdames zijn dit seizoen nog altijd ongeslagen in de competitie. © Ajax Images

Een kletsnat Sportcomplex Nieuwehorne was het toneel waarop de dames hun goede start in de competitie een vervolg moesten zien te geven. Dat lukte heel aardig, want na zo’n twintig minuten lag de bal al in het netje. De van Heerenveen overgekomen Quinty Sabajo tikte van dichtbij binnen en maakte zo haar eerste treffer in het shirt van de Amsterdames. 

Al hoewel Ajax Vrouwen na de openingsgoal wat gas terugnam, was er eigenlijk niet zo gek veel aan de hand. De bespeelsters van De Toekomst hadden de controle over de wedstrijd, totdat doelvrouw Lize Kop een afstandsschot van Tiny Hoekstra verkeerd inschatte en het plots weer gelijk stond.

Nog voor de thee werd de gelijke stand weer rechtgebreid, want ook de Friese doelvrouw ging behoorlijk in de fout. Charetha Okken leverde de bal zomaar in bij Vanity Lewerissa, die wel raad wist met het cadeautje. Zo gingen de dames alsnog met een voorsprong de rust in. Sterker nog, met deze treffer werd zelfs de eindstand bepaald. 

Kansen waren er in de tweede helft zeker nog voor Ajax Vrouwen, maar pogingen van Kay-lee de Sanders en Chasity Grant werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Marjolijn van den Bighelaar kreeg vanaf elf meter nog de grootste mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar mikte op de paal.

Zo scoort Ajax Vrouwen dus wederom een driepunter en gaat de ploeg van Schenkel nog altijd aan kop in de eredivisie. Op vrijdag 16 oktober stappen de dames wederom in de bus voor een uitwedstrijd. Deze keer reist de koploper af naar het sportcomplex van PEC Zwolle.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >