Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax boos vanwege onverwachte zenderwijziging bij Fox Sports

Heb jij daags voor de wedstrijd een mailtje ontvangen dat je gratis naar Ajax - sc Heerenveen kon kijken? Nou, dan was je niet de enige. Des te vreemder was het besluit van Fox Sports om de 'topper' alsnog te verplaatsen naar het betaalde kanaal. Supporters en Ajax zijn totaal niet blij met deze actie.

18 oktober 2020 - 21:05
Ajaxboosopfoxcar
Ajax werd gevraagd om reclame te maken voor het open kanaal... © Pro Shots

Vooropgesteld, het staat Fox Sports natuurlijk vrij om wedstrijden exclusief voor abonnees aan te bieden. De schoorsteen moet immers roken en de gemiddelde Ajacied werkt ook niet voor nop. Maar soms komt er ook een stukje marketing bij kijken en investeer je in het grotere geheel.

Precies dit is wat er rondom Ajax - Heerenveen (5-1) aan de hand was. Hoe zit het? Een paar keer per jaar wordt er door de clubs promotie gedaan voor Fox Sports. Afspraak is afspraak. Ajax en Heerenveen kregen van Fox Sports de vraag om om promotie te doen. Misschien niet geheel ontoevallig de eerste thuiswedstrijd voor Ajax zonder publiek, want ook zo werkt marketing.

Ho, wacht effe? Ja, je leest het goed. Fox Sports vroeg Ajax en Heerenveen specifiek het treffen in Amsterdam te promoten. Dit gebeurde bij Ajax daags voor de wedstrijd onder meer via een e-mail die werd uitgestuurd. Prima, niks mis mee. Leuke actie, kun je tenminste lekker Ajax kijken!

Nou, niet dus... Op eigen houtje besloot Fox Sports zaterdagavond de wedstrijd te verplaatsen naar het gesloten kanaal, zelfs zonder beide clubs te informeren. Supporters moesten het doen met een tweetje, nadat was gebleken dat op het eerste kanaal geen Ajax - Heerenveen zou komen. Behalve boze supporters is ook de club boos, zo weten we bij Ajax Life.

Er was juist door Fox Sports zelf gevraagd om promotie, dus er is niet alleen in Amsterdam sprake van boosheid. Ook in Heerenveen is men niet blij. Waarom de wedstrijd van het ene naar het andere kanaal werd verplaatst, blijft een beetje vaag.

Fox Sports houdt het er zelf op dat het uitvallen van de Vrouwen Eredivisie aanleiding was voor deze zenderwijziging, maar dat klinkt wel heel vaag. Het aanbod werd kleiner, niet groter. Er werden nog wel excuses aangeboden voor het 'ongemak'.

Want ja, ongemak levert het wel op als je reclame vraagt te maken, mensen een worst voor houdt en vervolgens zelf de boel in de war schopt. Bedankt hè... We zijn benieuwd naar het goedmakertje!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >