Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Contente Ten Hag eiste dat zijn ploeg het publiek zou vermaken

Een uitverkochte Johan Cruijff Arena en veel supporters die hun debuut maakten. Er hing woensdag een uitstekend bekersfeertje in het stadion en met 7-0 werden de toeschouwers prima vermaakt. Erik ten Hag was er dan ook zeer over te spreken!

23 januari 2020 - 09:05
ajax-spakenburg-1200
Veel supporters maakten hun Ajaxdebuut en beleefden een prima avondje! © De Brouwer

Natuurlijk vormt een bekerpotje in eigen huis tegen tweededivisionist SV Spakenburg geen grote uitdaging, maar als er zo veel supporters op het duel afkomen, wil je die mensen natuurlijk wel een leuke avond bieden. Precies dat is wat de trainer vooraf eiste van zijn manschappen. En achteraf concludeerde hij dat de toeschouwers een toffe avond hadden gehad en de opzet was geslaagd.

“We hebben een flinke score neergezet in een aardige wedstrijd. Er waren veel nieuwe bezoekers op de tribune en mensen blij maken was eveneens de opzet van deze avond. Natuurlijk, het gaat er vooral om dat je in de volgende ronde komt, maar je wilt de mensen ook vermaken, want we speelden in een vol huis. Dan wil je ook attractief spelen en dat lukte bij vlagen aardig,” stelde de trainer tegenover onder meer Ajax Life.

De trainer hamerde er voorafgaand aan de wedstrijd dus flink op bij zijn spelers: zorg dat het een leuke avond wordt. “We hebben geëist van de ploeg dat ze het publiek zouden vermaken en dat hebben de jongens heel professioneel aangenomen. Ze hebben met plezier gespeeld en straalden dat ook echt uit. Ze gingen op jacht naar goals en maakten een aantal hele mooie! Dat is toch waar het publiek op zit te wachten.”

En dat het gezellig was op de tribunes mocht duidelijk zijn. Alle liedjes werden van stal gehaald en de boel eindigde zelfs met een onvervalste pogo. Ook de lichtshow voor de aftrap maakte al duidelijk dat dit een bijzonder avondje zou worden en vooral superleuk voor debutanten op de tribune. Nu is het echter snel zaak om het vizier te richten op FC Groningen-uit, die komende zondag op het programma staat.

Ten Hag weet ook dat er dan andere zaken gevraagd worden. “We moeten dit snel achter ons laten en doorschakelen naar Groningen-uit. Je weet ook – met alle respect voor Spakenburg – dat we hier niet echt werden uitgedaagd. Je moet het wel professioneel aannemen en dat hebben we gedaan. Maar dat Groningen-uit een heel ander nummer is, mag duidelijk zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >