Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Quiz: Welke spelers waren actief voor Ajax én PSV?

Ajax gaat zondag op bezoek in het Philips Stadion voor de krachtmeting met PSV. Er zijn veel voetballers die voor de eerste elftallen van beide ploegen speelden. Maar welke waren dat? Dat is precies de vraag die we in deze quiz bij jullie neerleggen. Kom maar op!

20 september 2019 - 11:25
quiz-ajax-psv-1200

Ajaxsupporters beleven spannende weken en zondag komt die spanning tot een voorlopig hoogtepunt, want dan gaat Ajax in Eindhoven voetballen bij PSV. Het is interessant om te zien waar beide titelkandidaten staan. Wat ook interessant is? Jouw kennis van zaken! 

Wij zoeken namelijk de namen van 29 voetballers die zowel voor Ajax als PSV actief waren. We geven je zes minuten om alle namen (zonder Google) te vinden.

Een paar opmerkingen vooraf: we zoeken spelers die minuten maakten in de eerste elftallen van beide ploegen. Steven Bergwijn, Donyell Malen en Riechedly Bazoer tellen om die reden al niet.

We gaan niet té ver terug in de tijd en zoeken voetballers die voor de twee ploegen actief waren vanaf de jaren tachtig. Om die reden heeft het dus geen zin om Ruud Geels en Arie Haan in te vullen. Zij speelden in de jaren zeventig in het wit-rood-wit.

Duidelijk? Mooi, dan wensen we je veel succes. Laat je weten hoe het je is vergaan?


Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >