Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Kijktip: Ajax documentaire 'De Patatgeneratie'

De term ‘Patatgeneratie’ kennen de meeste Ajaxsupporters wel. Hij kwam - na een diepe zucht - uit de mond van toenmalig coach Leo Beenhakker, die zijn spelers veel talent maar weinig vechtlust toedichtte. Over die periode en de spelers om wie het ging staat nu een onwijs toffe docu online, die we graag bij jullie aanbevelen!

20 september 2019 - 09:16

De jonge Ajacieden van toen hebben het stigma dat ze te weinig doen, dikke contracten hebben en meer in de Amsterdamse discotheek iT rondhangen dan op het veld. Volgens Beenhakker was er geen land te bezeilen met de in zijn ogen gemakzuchtige voetballers.

Het gaat vooral om Richard Witschge, Frank en Ronald de Boer, Marciano Vink en Brian Roy, die in hun eerste profseizoen samen direct kampioen werden. De leden van de Patatgeneratie blikken - iets grijzer dan toen - in deze documentaire van Ajax TV uitgebreid terug op hun prille jaren bij Ajax 1.

Je weet precies wat je kunt verwachten en op dat punt word je als kijker dan ook niet teleurgesteld. De mannen halen prachtige voetbalherinneringen op lachen heel veel om de rottigheid die er onderling werd uitgehaald.

Kortom, even kijken. Is leuk, doen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >