Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Johan Cruijff Arena en Heineken lanceren toffe combi-tour!

De Johan Cruijff Arena en de Heineken Experience slaan de handen ineen en bieden een toffe combi-tour. Wij van Ajax Life kregen een uitnodiging voor deze ‘perfect match’ en lieten ons verrassen.

12 september 2019 - 15:59
1200-heineken-arena

De tour begint bij de Heineken Experience aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Bij de balie ontvang je een koptelefoontje en een ontvanger, waardoor je de tourgids goed kunt verstaan. Dat werkt uitstekend!

Een groepje van zeven Maccabi Tel Aviv-supporters loopt met ons mee. Shirtjes met Cruijff op de rug en alles. Ze laten zich door de uitstekend Engelssprekende gids vertellen dat Heineken biertjes niet geel, maar goud van kleur zijn en dat het brouwproces zo’n 28 dagen duurt.

De verkorte rondleiding duurt zo’n drie kwartier en brengt je langs de historie van de biergigant en leert je alles over het brouwproces. Het kijkje in de zogeheten ‘brewroom’ is echt fantastisch. De tour eindigt met een vers getapt biertje, waarbij je krijgt uitgelegd hoe je een Heinekenpilsje precies moet drinken. Alles draait om waardering en de gids kust het glas voor ze een slok neemt.

Daarvoor ben je zelf al in een Heineken veranderd via ‘the brew you ride’, waarbij je via toffe videowanden een kijkje krijgt in het brouwproces. Er wordt nog een keer goed geproost en dan is het zaak om de speciale ‘perfect match-bus’ te pakken. Deze staat al keurig te wachten voor de deur.

De bus brengt het hele gezelschap naar de Johan Cruijff Arena. Er volgt in de bus een heuse quiz, waarbij je door het opsteken van gele of rode kaarten het juiste antwoord moet geven op vragen. De vragen gaan, hoe kan het ook anders, over Heineken en de Arena. Natuurlijk wordt er ook bier getapt in de bus.

Bij de Arena aangekomen volgt de tweede helft met een tour door het stadion. Naar de kleedkamers, spelerstunnel, prijzenkamer en de skybox van Heineken, waar natuurlijk ook weer een koud biertje wacht. De supporters van Maccabi kunnen het allemaal prima waarderen en zingen regelmatig een ons welbekend stadionliedje.

Wil jij de ‘perfect match’ zelf ervaren? Check dan snel de website van de Johan Cruijff Arena. Ook mogen wij twee setjes kaarten weggeven aan onze leden.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >