Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Fraaie 4-1 van Tagliafico maakt avondje Ajax helemaal goed

Wat weten we over drie weken nog van Ajax - sc Heerenveen? Niet zo gek veel, maar grote kans dat we nog tot in lengte van dagen beelden terugzien van de 4-1 van Nico Tagliafico. Kleine Nico maakte een prachtig doelpunt en zorgde er op die manier voor dat het een geslaagd avondje werd.

15 september 2019 - 12:45
opener1920ajaheecar

Ajax won dus met 4-1 van Heerenveen, maar die uitslag vertelt niet het hele verhaal. Ajax had het in de eerste helft best lastig met de counters van de Friezen en sloeg een aantal waarschuwingen in de wind. Pas in de rust werd de orde hersteld. Bizar genoeg werd die rust bereikt met een voorsprong.

Het scheelde maar weinig of de Ajacieden keken halverwege tegen een achterstand aan, maar toen was daar een ingreep van de VAR. Ogenschijnlijk terecht omdat er op het omschakelmoment een overtreding op Veltman werd gemaakt, maar ja. De VAR en Ajax... Discussie!

Het positieve van de VAR-ingreep was niet alleen dat er een doelpunt werd geannuleerd, maar ook dat er wat reuring op de tribune ontstond. Ajax kreeg de wind in de rug en als je dan beschikt over iemand als ijzervreter Tagliafico, dan kan dat wel eens het verschil maken.

Dat verschil maakte Tagliafico! De Argentijn kopte snoeihard raak en gebruikte zijn uitschuifbare linker om de 4-1 op prachtige wijze op het bord te tevoren. Dat hebben we over drie weken absoluut onthouden! Al hopen we over drie weken wel nog een pak mooie herinneringen extra te hebben, want er breken belangrijke tijden aan.

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Ben je klaar met foto's kijken? Dan wordt het tijd om te stemmen op de Ajacied van de Wedstrijd. Het kan bijna niet anders of dat wordt natuurlijk Tagliafico, maar we zijn benieuwd met welk percentage van de stemmen. En wie worden nummer twee en drie? Dat bepaal jij!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >