Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

De ongekende heldenstatus van ‘Nicooo, Nicooo, Nicooo’ in beeld en geluid

Als de term Dapp’re Strijder op één speler van toepassing is, dan is het wel op Nico Tagliafico. De heldenstatus van de kleine Argentijn ging afgelopen seizoen al een paar keer door het dak, maar er lijkt nu helemaal geen lucht meer naar boven te zijn.

18 september 2019 - 13:47

Het is vooralsnog de week van de linksback. Tegen sc Heerenveen (4-1) trof hij tweemaal op prachtige wijze doel en ook tegen Lille OSC (3-0) was er een heldenrol voor hem weggelegd. Wederom kogelde hij een bal in de touwen door kiezelhard zijn hoofd tegen een bal te zetten.

De 1.73 meter lange (of korte zo je wil) Ajacied kan koppen als de beste. Dat liet hij al direct zien bij zijn allereerste wedstrijden in het shirt van Ajax. Maar inmiddels begint hij op dat vlak echt een fenomeen te worden. Timing en lef, daar draait het om. Je hoeft niet altijd boomlang te zijn, zo bewijst hij wekelijks.

In de aanval is hij een belangrijke schakel, maar de kuitenbijter in Tagliafico wordt ook door alles en iedereen gewaardeerd. Schoffelen waar nodig. Hard, maar vaak fair. Soms deelt hij uit, maar hij kan uitstekend incasseren en zanikt nooit als hij een keer tegen de grond wordt gewerkt.

Het maakt dat Tagliafico in no-time uitgroeide tot een ongekend populaire Ajacied. Zijn naam rolt wekelijks van de tribunes. “Nicccoooo, Niccoooo, Nicccoooo!!!”

Op de beelden van Ventos, geschoten vanaf Zuid, zien we hoe de verdediger tegen de corner van Hakim Ziyech aanvliegt. Ineens is hij daar, als een duveltje uit een doosje. We verbazen ons er niet eens meer over. Misschien is juist dat wel verbazingwekkend.

“Olééé, olé, olé, olééé, Nicoo, Nicoooo!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >