Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Zo worden de populaire Ajaxgifjes gemaakt!

Wie op sociale media actief is, kan het de afgelopen seizoenen niet hebben gemist: de razend populaire Ajaxgifjes. De bewegende stickers zijn al meer dan 530 miljoen keer bekeken en komen werkelijk overal op het internet voorbij. Ajax maakte een tof filmpje waarin te zien is hoe de gifjes worden gemaakt.

03 augustus 2019 - 11:43

Ajax trapte gisteravond af met een nieuw seizoen van Inside Ajax. Vaste prik in het programma is het de zogeheten ZiggoCam, waarin presentatrice Marleen je meeneemt voor een kijkje achter te schermen bij Ajax en alles wat zich rondom de club afspeelt. Deze keer ging de cameraploeg langs bij de opnames van de nieuwe Ajaxgifjes.

In de video zien we Hakim Ziyech en David Neres voor een blauw scherm gekke poses aannemen. De dansgifjes van Neres doen het altijd goed, maar de Braziliaan weet zich dit seizoen te overtreffen met een bewegende sticker waarbij het lijkt alsof hij met de lift van verdieping wisselt.

Ondertussen zien we Ziyech druk in de weer met een mobiele telefoon en een Marokkaanse vlag. De gifjes van de twee teamgenoten samen zijn misschien nog wel het leukst. De overige selectiespelers komen niet voor in bovenstaande video, maar hebben uiteraard ook allemaal een eigen gifje gekregen.

Om de bewegende stickers te kunnen gebruiken, is het handig om de app GIPHY te downloaden en het account van Ajax op te zoeken. Verder is het heel simpel: klik op het gifje dat je wil gebruiken en deze wordt automatisch gekopieerd. Daarna is het een kwestie van delen met je vrienden! Je kunt de gifjes ook terugvinden in apps zoals Instagram en Snapchat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >