Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Gemiste kansen komen Ajax duur te staan tegen Vitesse...

Voor de derde keer op rij is het Ajax niet gelukt om het seizoen te openen met een overwinning. Moeten we nu wanhopen? Zeker niet! De remise tegen Vitesse (2-2) voelde echt stukken beter dan de puntendeling waarmee vorig seizoen werd begonnen en ook de statistieken vertellen iets...

04 augustus 2019 - 00:51
1920vitajafotoscar

Natuurlijk zit je niet per se op een geruststellende statistiek te wachten als Ajax direct twee punten morst, maar een mooi feitje is het wel. De vorige vier keer toen de Ajacieden van start gingen met een gelijkspel stonden ze aan het einde van het seizoen met de schaal in hun handen.

Dat voelt nu nog ver weg en dat is het natuurlijk ook, maar we zagen op bezoek bij Vitesse echt al wel dingen om vrolijk van te worden. Het enige probleem is dat er snel moet worden geschakeld naar het juiste ritme. Spelers komen terug, spelers stromen in en dat gaat soms ten koste van het team.

Dat is precies wat Ajax overkwam in de Gelredome, maar het veldspel was in veel andere gevallen goed genoeg geweest om wel te winnen. Het mag een wonder zijn dat Vitesse maar liefst twee keer wist te scoren, terwijl de regerend kampioen de bal niet vaker dan twee maal tegen de touwen schoot.

Wat dat betreft voelt dit echt stukken beter dan de 1-1 waarmee vorig seizoen werd begonnen tegen Heracles. Toen was het direct crisis. Dat is nu nergens voor nodig, al is het maar omdat concurrent PSV het niets beter deed. Het valt alleen te hopen dat er op de transfermarkt slechts dingen gebeuren die Ajax wil, anders moet er wel erg veel vertimmerd worden...

De foto's zijn van Ajax Life en Pro Shots.

We hebben de stembussen gewoon geopend, dus als je wilt kun je stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Misschien moet je het iets breder trekken en kijken naar speler met beste vorm of meest potentie, want dit was natuurlijk niet het beste potje van het seizoen. Hoe dan ook, stemmen doe je hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >