Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Welke Ajacieden wonnen de laatste drie Johan Cruijffschalen?

Ajax heeft een soort haat-liefdeverhouding met de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. De club wist 'm acht keer te winnen, maar had hier zestien pogingen voor nodig... Er is vaak dan ook van alles aan de hand rondom de opener van het seizoen. Dat gaf ons de kans om een aardig quizje te maken!

25 juli 2019 - 10:51
quizjcscar

Wij zijn namelijk benieuwd of je kunt opnoemen welke spelers er in de basis stonden tijdens de laatste drie succesvolle pogingen om de Cruijffschaal te winnen. We moeten hiervoor trouwens redelijk ver terug in de tijd. De zomers van 2006, 2007 en 2013 om precies te zijn.

Je denkt nu misschien: hoeveel kan een basiself in een jaartje tijd veranderen? Nou, zie precies die paar onverwachte namen maar eens op te noemen. Grote kans dat je straks weer 'oh ja, die hadden we ook nog' denkt als je de ontbrekende juiste antwoorden in je schermpje ziet verschijnen.

Precies dat is natuurlijk wat een quizje zo leuk maakt. En het biedt misschien eventjes een minuutje of vijf afleiding in deze tijden van hoogzomer. Zorg er dus voor dat je het hoofd koel houdt en wie weet ligt er eeuwige roem voor jou in het verschiet, succes!

Je krijgt vijf minuten de tijd om alle basisspelers in te vullen, succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >