Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Noem jij de 20 grootste uitgaande transferknallers na Matthijs en Frenkie?

Het duizelt ons van de bedragen die clubs voor Ajacieden betalen. Frenkie ging voor 75 miljoen euro naar Barca en dat bedrag kan zomaar oplopen tot 86 miljoen euro. Matthijs de Ligt vertrekt nu voor 75 miljoen euro naar Juventus, al is de bonus voor Mino Raiola... Ongekende cijfers. Tijd voor een quiz!

18 juli 2019 - 11:29
quiz-transfers-1200

De Ligt zei het al eens tegen Ajax Life, toen we hem vroegen hoe hij aankijkt tegen alle genoemde bedragen rond zijn persoon en die van maatje Frenkie: “De voetbalwereld is op hol geslagen,” was destijds zijn reactie.

“We lachen er ook om,” zei hij verder met een lach. “De ene week ben je 60 miljoen euro waard, de week erop 50 en weer een week later 75. Er is echt geen touw aan vast te knopen. Als het moment er is om een stap te maken, dan zien we wel wat de clubs voor ons over hebben.”

Dat is nu dus duidelijk. Juventus betaalt maar liefst 75 miljoen euro voor de aanvoerder van Ajax. En dat is vooral omdat Marc Overmars dit prijskaartje op de Golden Boy had geplakt, want het liefst had Juve de verdediger voor tweederde van dit bedrag al naar Turijn gelokt.

Alle bedragen brengen ons wel bij een aardig thema voor een quiz. Kun jij de twintig grootste uitgaande transferknallers van Ajax opdreunen? Vul de namen van de Ajacieden die het meeste geld opleverden hieronder in.

We zijn benieuwd hoe ver je komt! Als hulplijntje hebben we de transfersom erbij gezet. Je krijgt vijf minuten. Succes!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >