Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Noodzakelijke info: Promes legt gebaartjes uit om doelpunten te vieren

Ajax heeft met Quincy Promes niet alleen een buitenspeler voor beide flanken binnen gehaald, maar ook een enthousiaste, vrolijke speler die graag een feestje viert na een doelpunt. Er was een tijd waarin werd gejuicht door twee armen in de lucht te steken, maar het gaat bij Promes iets anders.

24 juni 2019 - 20:36

De 27-jarige Promes was met name bij Spartak Moskou bij veel doelpunten betrokken. Hij scoorde 59 keer, verspreid over 115 wedstrijden en leverde ook nog een pak assists. Maar nu komt het: als Promes scoort, doet hij geregeld zijn masker af. Huh, wat?

“Mijn nu al welbekende 'mask off' is een manier van juichen die is ontstaan in Rusland. Als ik het veld opstap, is het alsof ik een masker op doe. Omdat ik kostte wat het kost wil winnen. Het is een soort van alter-ego, die verandert in The Mask,” legde Promes twee jaar terug al uit aan Ons Oranje.

Ook bij het Nederlands elftal hebben we de 'mask off' al diverse keren gezien. De teller staat voor de aanvaller op 38 interlands, waarin hij zeven keer doel trof. “The Mask is ook een film waarin een man een groen masker opzet waardoor hij verandert in een compleet ander persoon. Dat is een beetje het idee dat ik heb gecreëerd met 'mask off'.”

“Ik zie dat kinderen het leuk vinden en het wordt opgepikt. De reacties van de mensen als ik heb gescoord... Ze vinden het leuk dat ik een beetje entertainment erin breng,” vervolgde Promes, die niet alleen maar 'mask off' doet. Je hebt ook kans dat er een dansje volgt. “Wij Surinamers... Als we blij zijn, dan dansen we.”

“Een dansje is voor mij van kleins af aan al een manier om te uiten dat ik blij ben. En als ik blij ben, wil ik dat delen. Mijn manier om mijn vreugde te delen met de mensen is om een dansje te doen. Of 'mask off'. Dat is om te uiten dat ik plezier heb in wat ik doe.”

Ook buiten het veld deelt Promes regelmatig dingen met de mensen, onder meer via Instagram. We zien hem soms rappen of een kort filmpje delen met zijn volgers. Alles hoog! Kortom, de nieuwste aanvaller van Ajax is misschien een tikje anders en extroverter dan we gewend zijn, maar we hoeven er niets kwaads achter te zoeken.

De kans bestaat desondanks dat zoiets vroeg of laat voor ophef zorgt – als Johan Derksen weer iets te vinden heeft of zo – maar misschien doen we er dan verstandig aan om deze uitleg er opnieuw bij te pakken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >