Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Spurs-thuis bekeken door de betraande ogen van een Ajacied...

Ongeloof. En tranen. Van vreugde en verdriet. Dit alles vormt de rode draad in weer een prachtige fanvideo. Want prachtig is het. De afloop is natuurlijk niet prachtig, maar als je de emotionele achtbaan van Ajax – Tottenham Hotspur nogmaals aan je voorbij ziet trekken, besef je pas wat voetbal – en Ajax in het bijzonder – allemaal met je doet.

09 mei 2019 - 17:22

De video is van @pi_alfa, zoals je op basis van de kop boven dit artikel al had geraden, en ook al duurt het filmpje maar liefst acht minuten en kennen we de slechte afloop... toch raden we aan eventjes tijd vrij te maken en het Europese avondje in de Johan Cruijff Arena te herbeleven.

De afloop is niet leuk. De afloop is juist reden voor de pijn, frustratie en leegheid die we vandaag met z'n allen voelen als Ajacied, maar het kan niet altijd uitdraaien op een herhaling van Lyon-thuis. Zeker niet als het om Europees voetbal gaat. Dan zit het zelfs vaker tegen dan mee.

Gelukkig valt het met de 'slechte' beelden in de video reuze mee, alleen is de timing ervan net fout. Helemaal fout zelfs. Je ziet het stilvallen. Het ongeloof valt met enorme ladingen van de gezichten af te scheppen. Maar toch volgt daarna al snel weer een applaus. We moeten door.

Het seizoen is nog niet klaar, snuiters. Droog je tranen, zorg dat je er zondag weer staat. De elf op het veld zullen precies hetzelfde moeten doen. Laten wij dan het goede voorbeeld geven. Het was een prachtig sprookje, maar voetbalsprookjes eindigen vrijwel altijd te vroeg.

Als er te zijner tijd weer een mooie dag valt te beleven door de 'ogen van een Ajacied', zijn we extra blij. Ondanks deze teleurstelling. Dat is nu misschien allemaal mooi klote, maar zo is het wel. Als je liever nog eens andere hoofdstukken van het Ajaxsprookje bekijkt, check dan het YouTube-kanaal van @pi_alfa.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >