Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

De schoen van David Neres als fraai aandenken!

Af en toe krijgen we leuke verhalen toegestuurd van supporters en leden van onze vereniging. Zo ontvingen we onderstaand verhaal van Ajax Jonge Schare-lid Jochem Hollander. De twaalfjarige supporter en zijn zus hebben wel een heel bijzonder aandenken aan afgelopen successeizoen!

27 mei 2019 - 14:19
schoen-neres-1200

Door Jochem Hollander (12 jaar)

Pfoe, dit seizoen was echt een grote droom! Wat ben ik blij dat ik dit heb mogen meemaken. Ik was bij vijf wedstrijden in de Johan Cruijff Arena en bij Ajax – Fortuna Sittard was ik ballenjongen, nadat ik een Ajax Jonge Schare-prijsvraag had gewonnen. Ik zat bij een van de cornervlaggen en mocht de bal naar Donny, Nous en David gooien. Ik had de dag van mijn leven!

Maar het allerleukste wat ik dit seizoen meemaakte is dat ik David Neres ontmoette op de open training in februari. Wat er toen gebeurde...

Mijn zus is groot fan van David en wilde heel graag naar de open training om met hem op de foto te gaan. Dus ik ging samen met mijn moeder en zus naar De Toekomst om daar hopelijk een foto te scoren.

Mij maakte het niet zo veel uit met wie ik op de foto kon of van wie ik een krabbeltje zou kunnen krijgen. Elke speler is mooi meegenomen. Op De Toekomst aangekomen gingen mijn zus en ik snel naar de hekken waar de spelers zouden opkomen.

We hebben een uur in de kou gestaan maar het was het waard! Daarna gingen we gauw naar de zijlijn, zodat we naar de training goed konden bekijken. Nadat de training was afgelopen, maakten de spelers een rondje langs de fans voor handtekeningen en foto’s.

En daar ging Neres dan. Op zijn knieën. Speciaal voor mijn zus.

Bij mijn zus was er een beetje stress, want David liep aan de andere kant van het veld... Na lang wachten en vragen aan Sergiño Dest of David ook onze kant op kwam was het zover... David Neres stond ineens voor onze neus!

Mijn zus ging met hem op de foto en kreeg een krabbeltje op haar telefoonhoesje. Ze kon bijna niks uitbrengen van de zenuwen. Toen zei ik “MY SISTER LOVES YOU!!!” tegen David. Hij keek mijn zus aan en zei: “Do you want my shoe?”

“Yes,” zei mijn zus dolenthousiast. En daar ging hij dan. Op zijn knieën. Speciaal voor mijn zus. Het duurde in totaal een minuut voordat hij zijn schoen uit had. Daarna signeerde hij hem en gaf hem aan mijn zus.

Daarna ging ik nog even met hem op de foto en toen ging hij weer door met signeren en foto’s nemen. Even later scoorde mijn zus en ik ook nog een handtekening van Matthijs de Ligt en mijn moeder ging nog even op de foto met haar grote held Erik ten Hag.

Na de training gingen we gelijk naar de Ikea om iets te halen waar de schoen van David mooi in kon staan. Dat werd een doorzichtige doos met lampjes erin. Het modder en de plukjes gras hebben we aan de schoen laten zitten.

De doos met schoen, gesigneerd telefoonhoesje door Matthijs de Ligt en David Neres en mijn kaartje voor de wedstrijd waar ik ballenjongen was staan nu naast de tv op de kast.

Zo kunnen we thuis elke dag weer kijken naar wat voor bijzonders wij mochten meemaken. En dat allemaal in het mooiste voetbalseizoen van ons leven!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >