Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dankbaarheid spat van tribunes na laatste fluitsignaal

We moeten ons verdriet nog altijd een plekje geven, al winnen gevoelens van trots steeds meer terrein. Trots richting staf en selectie, maar zeker ook richting de supporters op de tribune tijdens Ajax - Tottenham Hotspur (2-3). Ondanks de dramatische uitschakeling werden de Ajacieden getrakteerd op een heldenontvangst.

09 mei 2019 - 15:10

Toen het allerlaatste fluitsignaal klonk, krompen de spelers van Ajax ineen of lagen languit op het gras. Weg droom. Op de tribunes zagen de meeste koppies asgrauw. Ongeloof. Er moest flink getroost worden.

Tranen vloeiden, maar de meesten herpakten zich snel. Ontzetting maakte plaats voor klaterend applaus voor Ajax uit Amsterdam. Voor de helden die ons zo veel plezier brachten tijdens hun ongelooflijke Europese campagne.

Zoals elke wedstrijd liet @Ventos zijn camera draaien. Hij legde vast hoe het overgrote deel van de supporters in het stadion achterbleef om de spelers een welverdiend hart onder de riem te steken.

We zien hoe de leeggespeelde Ajacieden langzaam gang maken richting de supporters op Zuid, om vanaf die plek een rondje langs de tribunes te maken. Tijdens de wandeling naar de zuidkant zwelt al snel het "we love you Ajax, we do" aan.

We hoorden nadien dat de heldenontvangst de spelers goed deed. Sterker nog, als je de video hierboven bekijkt en je weet niet zich ervoor heeft afgespeeld, dan zou je kunnen denken dat Ajax een goed resultaat heeft behaald. "Kampioenen, kampioenen, kampioenen, olé, olé," gevolgd door "dit is mijn club." 

De spelers ondergingen de heldenverering met bedremmelde en bleke koppies. Ze zaten stuk. Wij ook. Toch gaan we verder. Op naar zondag. Het seizoen is nog niet voorbij. Nog twee wedstrijden volle bak!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >