Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Balkan-boy Tadic verwerkte uitschakeling CL door flink te huilen

Dusan Tadic bereikte in zijn eerste seizoen alle doelstellingen die hem afgelopen zomer naar Ajax dirigeerden. De Serviër debuteerde in de Champions League (en hoe!), won voor het eerst in zijn loopbaan tastbare prijzen en werd een bepalende speler. “We hadden het verdiend om de finale te spelen.”

24 mei 2019 - 10:56
tadichuilencar
Na pak schaal werd het tijd voor knuffel schaal! © De Brouwer

Ajax werd eindelijk weer kampioen, won eindelijk weer de KNVB-beker en speelde eindelijk weer de finale van de Champions League. Oh nee... We weten allemaal hoe het fout liep in de slotminuut van de return tegen Tottenham Hotspur. Over dertig jaar bezorgt dit seizoen ons vast nog steeds gemengde gevoelens.

Hoe is dat voor Tadic, springt de dubbel er voor hem uit of de pijnlijke uitschakeling tegen Spurs? “Allebei. Het was alweer een tijd geleden dat Ajax de dubbel won. Of niet? Dit was een fantastisch seizoen, we werden steeds hongeriger. Ajax maakte de Champions League opwindend. We hadden het verdiend om de finale te spelen,” aldus Tadic in de nieuwste papieren uitgave van Ajax Life.

De supporters in de Johan Cruijff Arena incasseerden de dreun, maar reageerden direct met een trots applaus vanwege de goede prestaties. Dat kreeg Tadic absoluut mee. Toch verwerkte hij de uitschakeling op geheel eigen wijze. “Weet je, als ik teleurgesteld ben, vind ik het fijn om te huilen. Jezelf even overgeven aan de emotie. Dan haal je het allemaal uit je lichaam.”

“Toen ik thuiskwam, zette ik wat droevige Servische muziek op en ging op de bank zitten. Daarna ging ik naar bed. Ik denk dat ik die nacht serieus een uur niet heb gehuild. Toen ik mijn kinderen de volgende ochtend zag, hielp dat ook,” vervolgt Tadic, die 56 van de 58 wedstrijden speelde en de meeste kilometers liep van alle voetballers in de Champions League.

Hoe bleef hij zo fit? “Wat hielp was de winterstop. Ik was dat niet meer gewend, omdat je in Engeland dan gewoon doorspeelt, maar die had ik echt even nodig. Daarnaast let ik goed op mijn voeding en ligt het ook aan de manier van spelen. Als je, zoals bij Southampton, elke week moet verdedigen en bikkelen is het lichamelijk vermoeiender. Ons spel gaf me dit seizoen juist energie.”

Het volledige interview met Tadic lees je in onze voorlaatste krant, die vrijdag bij alle leden van SV Ajax wordt bezorgd. Als je benieuwd bent naar onze verhalen, sluit je dan aan! Alleen maken we volgend seizoen geen krant meer, maar een tof magazine!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >