Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft pilot laten lopen richting terugkeer Kaartenmarkt

Als financieel directeur kreeg Jeroen Slop altijd vragen over de begroting van Ajax. Hij had echter ook lang supporterszaken in zijn portefeuille. Daarom grepen we tijdens het afscheidsinterview met Slop onze kans en vroegen naar iets wat veel supporters bezighoudt: hoe staat het met de rentree van de Ajax Kaartenmarkt?

30 mei 2019 - 17:27
slopkaartenmarktcar
We zien zulke volle tribunes graag bij alle thuisduels! © De Brouwer

Het is een halfjaar geleden dat Slop tijdens de aandeelhoudersvergadering desgevraagd aangaf dat er een nieuwe kaartenmarkt zou komen. Het is immers veel Ajacieden een doorn in het oog dat een wedstrijd uitverkocht is, maar dat er genoeg lege stoeltjes te zien zijn omdat seizoenkaarthouders afwezig zijn en hun kaart niet beschikbaar hebben gesteld of hebben kunnen stellen aan een ander.

“We hebben inmiddels een pilot laten lopen, en het lijkt me de bedoeling deze voor komend seizoen verder uit te breiden,” aldus Slop in de laatste uitgave van de krant Ajax Life. Hij voegt hier aan toe dat we geen wonderen mogen verwachten van een kaartenmarkt.

“Er zullen altijd seizoenkaarthouders zijn die zeggen: het is mijn seizoenkaart, mijn stoeltje, dus als ik niet kan, blijft-ie maar leeg. Een financiële prikkel kan misschien helpen, maar lang niet voor iedereen. En nu kun je ook al een seizoenkaart aan een vriend of familielid geven. Die informele overdracht is al vrij eenvoudig.”

Slop verhuist zelf overigens van de eretribune naar het ledenvak. “Ik ben zeker van plan om zelf zo veel mogelijk te gaan, alleen mis ik de strijd om de Johan Cruijffschaal omdat ik op vakantie ben. Dit seizoen ging mijn vrouw soms mee, en anders mijn zoon. Hij zal volgend seizoen ook zeker meegaan. En als ik zelf niet kan, neemt hij maar een vriendje mee. Mijn stoeltje zal niet leeg zijn.”

Ben je benieuwd naar het complete interview met Jeroen Slop? Dan raden we aan om je brievenbus in de gaten te houden! Daarin ligt vrijdag de nieuwste Ajax Life en de laatste in krantvorm. We gaan over naar een magazine. Als je voortaan ook post wilt ontvangen, sluit je dan aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >