Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Wow! Ajacieden staat allerlei bijzonders te wachten in Tottenham Hotspur Stadium

Gaan we het hier nu echt hebben over het stadion van een tegenstander van Ajax? Oh, jazeker! Al is het maar omdat er waarschijnlijk weer genoeg Ajacieden in slagen om een kaartje te bemachtigen op een thuisvak. Spurs New Stadium herbergt allerlei bijzondere dingen. Neem de manier waarop een biertje wordt getapt!

18 april 2019 - 17:46

Ajax neemt het bij de laatste vier van de Champions League op tegen Tottenham Hotspur. Dit was voor vele Ajacieden de gedroomde koppeling, waarschijnlijk ook voor jou. We beginnen met een uitwedstrijd, op dinsdag 30 april, in het Tottenham Hotspur Stadium. De return is woensdag 8 mei.

Je kunt maar beter in de halve finales dan tijdens de groepsfase tegen Spurs spelen, want dan tref je de club tenminste in zijn nieuwe onderkomen. Het stadion is – na veel vertraging – pas begin april 2019 geopend en dus nog echt gloednieuw.

Het stadion is niet alleen gloednieuw, maar ook hartstikke modern. Er zijn 62.062 stoelen geplaatst op de plek waar vroeger White Hart Lane stond, wat erop neerkomt dat er zo'n 3000 Ajacieden in het uitvak mogen plaatsnemen. En er zijn vast ook Ajaxsupporters die hun weg vinden naar het thuisvak.

https://twitter.com/BBCSport/status/1109949405585657858

Hoeveel Ajacieden er ook in totaal binnen komen, grote kans dat ze zich verbazen over het nieuwe onderkomen van Spurs. Grote kans dat je je het meest verbaast aan de bar. Check de video bovenin en scroll naar minuut vijf of check het fragment in dit artikel. De complete video is het bekijken waard, maar na vijf minuten kun je zien hoe er in het Tottenham Hotspur Stadium biertjes worden getapt. Van onderaf!

Het is niet uniek in de wereld, er wordt op meer plekken op die manier bier getapt, maar je staat wel eventjes raar te kijken. Zeker als je buiten al een biertje (of twee) hebt gedaan. Het hele principe werkt via een magneet, waardoor er bier in het glas kan worden geschonken en je bier ook netjes in de beker blijft.

Ze zijn sowieso nogal van het bier in dit stadion, aangezien de nieuwe thuishaven zelfs een kleine brouwerij herbergt. Het distributiesysteem zorgt ervoor dat het mogelijk is 10.000 pints per minuut te tappen. De brouwerij kan in totaal één miljoen pints ambachtelijk bier per jaar brouwen.

https://twitter.com/btsportfootball/status/1115691150688518150

Het derde punt op het vlak van bier is ook interessant, want Spurs wil niet dat je lang moet wachten op je biertje. Daarom is er achter de zuidtribune een bar geïnstalleerd met een lengte van maar liefst 65 meter. Dit schijnt de langste bar van Groot-Brittannië te zijn! 

De zuidtribune is ook enorm, want op deze enkele ring passen maar liefst 17.500 supporters en op de voorste rij ben je maar vijf meter verwijderd van de achterlijn. Dit is het antwoord van Spurs op de 'Gelbe Wand', die we kennen van Borussia Dortmund. Een minpuntje is wel dat de eerste waarschuwingen en stadionverboden al zijn uitgedeeld wegens 'pertinent' staan, terwijl bij de bouw rekening is gehouden met 'safe standing'.

Spurs heeft verder sinds kort de grootste fanshop van alle Europese voetbalclubs, bobo's kunnen plaatsnemen in een sky-lounge met panoramisch uitzicht en onder de inschuifbare grasmat vind je een tweede veld, van kunstgras, dat kan worden gebruikt voor American Football of een ander evenement. Gelukkig is het verleden niet vergeten en kun je op bepaalde plekken nog een blik werpen op iconische plekken – bijvoorbeeld de middenstip – van het veel kleinere White Hart Lane. De beroemde gouden haan is gelukkig gewoon meeverhuisd. 

De bouw van Tottenham Hotspur Stadium nam drie jaar in beslag en het hele project kostte ongeveer 1 miljard euro. Klik hier voor diverse impressies en wetenswaardigheden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >