Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

‘Tottenham kan tegenstanders als een wurgslang uitputten’

Ajax hoeft dinsdag niet te wanhopen tegen Tottenham Hotspur, een van de gevaarlijkste ploegen van Europa. In het bouwwerk van coach Mauricio Pochettino zitten zwakke plekken.

29 april 2019 - 05:07
wurgslang-spurs-1200

De aanzienlijke lijst met blessures bij het team van Pochettino versterkt het idee dat Tottenham op zijn laatste benen loopt. Topscorere Harry Kane ontbreekt zeker tegen Ajax. Serge Aurier en Harry Winks zijn twijfelgevallen. Voor Erik Lamela en Moussa Sissoko komt het eerste duel waarschijnlijk te vroeg, terwijl Son Heung-Min is geschorst voor de heenwedstrijd.
 
Ajax moet in Londen gebruikmaken van het broze gestel van de selectie. De nood bij de Spurs is de afgelopen weken zo groot, dat een bijna vergeten voetballer op de bank zat en afgelopen weekeinde zelfs minuten kreeg: Vincent Janssen. De Nederlander is door zijn club echter niet ingeschreven voor de Champions League.

Toch moet Erik ten Hag zich hier niet door laten verblinden. Tottenham kan tegenstanders als een wurgslang uitputten. Met Christian Eriksen als draaischijf en regisseur bij het druk zetten, probeert de ploeg continu fouten uit te lokken bij de opponent. Manchester City, meester in het bespelen van de kleine ruimte, miste door dit wapen de halve finales van het miljoenenbal.
 
Tottenham kan wervelen, zo bleek in de achtste finales tegen Borussia Dortmund en de kwartfinales tegen Manchester City. Toch zijn de Spurs op bepaalde punten ook kwetsbaar. Vleugelbacks Kieran Trippier en Danny Rose laten bijvoorbeeld een zee aan ruimte achter zich, als ze opstomen langs de zijlijn. In de omschakeling kan Ajax daar gebruik van maken.

Met handige passers als Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Frenkie de Jong moet Ajax snel kunnen omschakelen. Zelf moet de ploeg bij balverlies de dodelijke Lucas Moura en in Amsterdam Son Heug-Mi afsnijden, zonder Eriksen daarbij uit het oog te verliezen. De Deense speelmaker verstaat de kunst om zich in het geniep vrij te lopen.
 
Lees de volledige analyse van Geert Langendorff in Ajax Life 18 op pagina 9. Nauwkeurig licht hij toe waar de kansen voor Ajax liggen, maar vooral ook waar de ploeg van Ten Hag op moet letten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >