Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman: ‘Euforie is het grootste gevaar’

Joël Veltman haakte na een zwaar revalidatietraject van een jaar ogenschijnlijk eenvoudig aan bij zijn ploeggenoten. Hij kijkt nu vooruit naar het weerzien met oud-ploeggenoten bij Tottenham Hotspur. “Christian is een van de beste spelers met wie ik bij Ajax speelde.”

29 april 2019 - 05:37
veltman-1200-juve
Veltman is Matuidi in Turijn te snel af. © Pro Shots

Dat Veltman alweer zo snel aanhaakte op niveau verraste de rechtsback zelf niet, zo vertelt hij in Ajax Life 18. “Nee, maar mensen om me heen wel. Ik wist dat ik het conditioneel kon volhouden. Ik ben fit en kan alles doen. Waarom zou mijn niveau dan lager zijn? Een van de fysio’s vertelde me dat ik hiervoor jarenlang veel wedstrijden speelde. Dat gaat niet zomaar uit je systeem.”
 
Veltman noemt de koppeling met Tottenham Hotspur een droomloting. Leeftijdsgenoot Christian Eriksen leerde hij in Amsterdam in de jeugd kennen. “Dat was in de B’tjes. Hij schoot de bal zowel met rechts als met links stijf in de kruising. Dat was niet normaal.”

Hoe schat Veltman de kansen voor Ajax in? Wie is de underdog? Ajax? Of toch de Spurs? Feit is dat er veel optimisme heerst na de wereldprestaties tegen Real Madrid en Juventus in de knock-outfase.
 
Veltman brandt zich niet aan stoere uitspraken. “Laten we eerst maar eens proberen om die finale ten koste van Tottenham te bereiken. Stel dat dit lukt, dan tref je Liverpool of Barcelona. Dan zijn we honderd procent zeker de underdog. Maar dat is nu allemaal nog niet aan de orde. Wij moeten ons volledig op Tottenham richten. Verder vooruitkijken heeft geen zin.”
 
Wie zich overtuigend staande houdt tegen Bayern München, Benfica, Real Madrid en Juventus, maakt een goed kans tegen Spurs, toch?

Veltman: “Het grootste gevaar is dat de huidige euforie omslaat in onderschatting. Dat speelde ook in 2017. Mourinho had het niet op de rails en in de halve finale tegen Celta de Vigo mazzelden ze toen Guidetti in blessuretijd een grote kans miste. Veel mensen dachten dat we Manchester United zouden pakken, maar in de finale gingen we er kansloos vanaf. Dat was ook een belangrijke les uit dat seizoen.”
 
Lees het volledige interview met Veltman in Ajax Life 18.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >