Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 18: London Calling!

Vrijdag valt-ie op de deurmat: Ajax Life nummer 18. Met alvast wat scoutingswerk bij de Spurs, Ajaxsupporters dronken van geluk in Turijn, de bekerkoorts die stijgt in Tilburg en een Ajacied die net op tijd fit is voor de apotheose. Een epische editie, al zeggen we het zelf.

26 april 2019 - 07:34
londencalling-1200
We maken wat mee met ons cluppie! London Calling!! © Ajax Life

Routinier Joël Veltman is op tijd fit om prijzen te pakken. Pieken op het juiste moment dus, alhoewel de verdediger waarschuwt voor ‘euforie als het grootste gevaar’. Helemaal als dat omslaat in onderschatting van de tegenstander. Waarvan akte.

Euforisch is zacht uitgedrukt voor de staat waarin Ajacieden op de tribune en de straten van Turijn verkeerden. ‘Shit! Mijn vrouw belt… Hoi schat! Ja, het is hier leuk. We gaan net een museum in!’ Na het duel zagen we toch echt tranen van geluk. Het wonder van Turijn door de ogen van Ajaxsupporters.

De Spurs kunnen wervelen maar staan ook op hun laatste benen. Geert Langendorff, kenner van het Engelse voetbal, bericht uit Londen hoe Ajax kans maakt om langs Tottenham Hotspur te glippen richting de finale in Madrid. “Ajax, op handen gedragen door de Britse media, moet vooral vertrouwen op zijn sterke punten om Tottenham te verslaan.”

Willem II en dus Tilburg maken zich op voor de vierde bekerfinale in de 122-jarige (!) clubhistorie. Trainer Adrie Koster, opper-supporter Jan van den Dries en erelid van de club Peter Année hebben al last van bekerkoorts. En zijn toch nuchter. Année: “Als ik realistisch ben, hebben we geen schijn van kans.”

Op 5 mei wordt het voor supporters géén bescheiden bekerfeestje als Ajax wint. Dat was in ieder geval voor de spelers wel anders in een vervlogen successeizoen. In 1979 rekende Ajax na een dubbel finale af met FC Twente. In De Kuip. David Endt beschrijft dat de spelers rekening hielden met het aankomende kampioensduel. Dat zou nu zomaar ook kunnen…

Onze krant (volgend jaar magazine) wordt alleen opgestuurd naar leden van de Supportersvereniging Ajax en is dus niet te koop in de winkel.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >