Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Juichen na de winnende! Maar laat dit een waarschuwing zijn...

Soms word je wakker met een slecht voorgevoel. En de stand van zaken verbeterde ook al niet na het lezen van het ochtendnieuws: geen Frenkie, geen Ziyech. Dan weet je genoeg: het wordt een zware dobber. En een zware dobber werd het, maar Ajax slaagde erin om tegen PEC Zwolle (2-1) de meubelen te redden!

14 maart 2019 - 01:17
fotosajapeccar

Alles aan de ontmoeting tussen Ajax en PEC was raar. Dat was vooraf natuurlijk al zo, want dit was dat potje dat moest worden verzet om het Mirakel van Madrid mogelijk te maken. Die opdracht werd met meer verve vervuld dan het opzij schuiven van een stelletje blauwvingers.

Er was sprake van vermoeidheid, van zware benen. En van pijntjes. Blessures zelfs. Ajax leek eraan ten onder te gaan, maar toen was daar die voorzet. Van de invallende debutant Noa Lang. Op anti-afmaker Daley Blind. Toch stonden we twee tellen later te juichen!

En weg was het slechte voorgevoel. Die laatste vijf minuten, dat moest toch wel lukken? De eerste zorg was het al dan niet ingrijpen van de VAR. Het zou toch niet...? Nee, een ingreep bleef uit. En toen die laatste vijf minuten. Pfoe, wat was de hartslag hoog. Te hoog.

Maar Ajax overleefde. Het hield stand. Vraag alleen niet hoe. Als er zondag zo wordt gevoetbald op bezoek bij AZ, dan is het zeker weten niet genoeg. Gelukkig heeft de selectie een extra dagje rust voor die belangrijke wedstrijd in Alkmaar. Hopelijk maakt dat het verschil. En wordt er zondag 'gewoon' opnieuw gewonnen. We zijn gewaarschuwd...

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Er zijn maar weinig kandidaten die in aanmerking komen voor de titel 'Ajacied van de Wedstrijd', maar er is gewonnen. Dus zijn de stembussen open en kunnen we er vast eentje vinden. Blind of Lang misschien? De keuze is aan jullie. Stemmen doe je hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >