Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dapp're Schrijver: ineens stond Frenkie de Jong voor mijn neus!

Na een fantastische, maar ook vermoeiende week in Madrid stond Ajax zondag weer op het veld in Amsterdam om het op te nemen tegen Fortuna Sittard. Een wedstrijd waarvan werd verwacht dat de thuisploeg met ruime cijfers van het veld zou stappen. En dat gebeurde ook! Het werd 4-0 en ik beleefde het mee vanaf de perstribune.

11 maart 2019 - 10:21
blog-1200-fortuna

DOOR MAARTJE VAN DE BRINK (16)

Als lid van Ajax Jonge Schare had ik meegedaan aan de Dapp're Schrijver-prijsvraag en met mijn verslag van de klassieker won ik een plekje op de perstribune voor het thuisduel met Fortuna. Man of the match David Neres maakte twee doelpunten en ook Ajax’ topscorer Tadic wist er twee in het netje te leggen. 

Vanaf de mooie perstribuneplek merkte ik veel dingen op. Het werd uiteindelijk een zakelijke overwinning, al leek de wedstrijd in het begin uit te lopen op dubbele cijfers. Al na vier minuten kon de doelman van Fortuna al de eerste bal uit zijn goal vissen. Het publiek zong gelijk: “10, 10, 10!” Dat bleek helaas te enthousiast, maar als Ajax op de volle honderd procent had gespeeld, hadden de Amsterdammers de dubbele cijfers wel kunnen aantikken!

Direct na de warming-up werd de buitenlandse speler met de meeste wedstrijden voor Ajax gehuldigd. Lasse Schöne kreeg uit de handen van Edwin van der Sar en Marc Overmars een grote foto overhandigd, waarop het hoofd van Griekse god Ajax en de Deense speler zelf in één waren afgebeeld.

Het was supergaaf om een wedstrijd eens op deze manier mee te maken!

Een mooi en warm applaus van het publiek volgde. En zoals van der Sar al zei: "We zien Lasse eigenlijk niet eens meer als buitenlander. Een bijzondere en echte Ajacied!"

Tijdens zijn invalbeurt kreeg de Deense speler weer een vrije trap, op een herkenbare plek. Hij stond er bijna hetzelfde voor als in Madrid en het publiek moedigde hem aan om hetzelfde te proberen. Lasse gaf gehoor aan die oproep en probeerde het weer ineens. Helaas kon de keeper de bal keren, maar de Johan Cruijff Arena genoot volop!

In de tweede helft werd het spel van Ajax minder. Het levendige was eraf en de buit was eigenlijk wel binnen. Enkele pogingen van Fortuna mislukten en Ajax leek met een zakelijke zege tevreden. Het was zeker niet de beste wedstrijd, maar met 4-0 winnen en niet eens op honderd procent spelen is een hele prestatie.

Na het laatste fluitsignaal was het voor mij tijd om naar de mixed zone te gaan. Dat is de plek waar de spelers interviews geven aan verschillende media.

Gespannen stond ik te wachten tot één van de drie spelers zou komen die ik had aangevraagd. Binnen enkele minuten stond Frenkie de Jong voor mijn neus. Frenkie was erg vriendelijk en vertelde over zijn lichte pijntjes, die ervoor zorgden dat hij na de rust op de bank werd gehouden door trainer Erik ten Hag.

Even rust is belangrijk, vooral als de stand het toelaat. Het was een leuk en spontaan interview met de middenvelder. Het interview wordt later ook nog op deze website gepubliceerd. De persconferentie van Ten Hag maakte de dag compleet. Het was supergaaf om een wedstrijd eens op deze manier mee te maken!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >