Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dapp’re Schrijver en Frenkie: 'Ik ga Ajax sowieso missen!'

Ajax - Fortuna Sittard (4-0) was voor Ajax Jonge Scharelid Maartje van de Brink (16) wel heel bijzonder. Zij mocht de wedstrijd als Dapp’re Schrijver volgen vanaf de perstribune en na afloop een gesprek aanknopen met Frenkie de Jong!

11 maart 2019 - 11:30
frenkie-12003

Maartje had deze toffe prijs binnen gehengeld met haar winnende verslag van de klassieker en dus nodigden we haar uit om verslag te doen van Ajax - Fortuna. In de mixed zone stond Frenkie plots voor haar neus.

Nou, daar wist Maartje wel raad mee!

Hoi Frenkie, wat vond je van de wedstrijd tegen Real? Was dit het hoogtepunt van je carrière?
“Tot nu toe wel de mooiste wedstrijd voor mij persoonlijk. De eerste keer bij Real Madrid uit, die hebben toch wel de Champions League gewonnen de laatste paar jaar. En dat wij dan ze uitschakelen en 1-4 winnen… Ik denk dat het tot nu toe wel de mooiste wedstrijd was van m’n carrière.”

Je gaat er natuurlijk nog wel meer meemaken. Vond je die wedstrijd dan een goed opstapje?
“Ik hoop dat ik het nog vaak mee mag maken om daar te winnen. Dat zou natuurlijk heel mooi zijn, maar voor nu geniet ik vooral van het feit dat we daar gewonnen hebben en moeten we weer focussen op de competitie zoals vandaag tegen Fortuna Sittard.”

Het is altijd zo dat jullie zeggen dat jullie goede resultaten van vorige wedstrijden aan de kant moeten zetten dus moeten focussen op de volgende wedstrijd, maar is het niet juist belangrijk om de euforie van de wedstrijd ervoor mee te nemen naar de volgende?
“Dat is wel een goeie, Maartje! We moeten het goede gevoel zeker meenemen, dat denk ik zeker, maar we moeten er niet te lang in blijven hangen. Waarom? Nou ja, dan zijn we misschien niet voldoende bezig met de volgende tegenstander en dat is natuurlijk wel belangrijk.”

Waar kijk je het meest naar uit als je naar Barcelona gaat verhuizen?
“Ik kijk er het meest naar uit om met de spelers daar te spelen en naar het niveau, het lekkere weer, een mooie competitie, een mooie club... Ik kijk naar heel veel dingen uit, maar eerst wil ik met Ajax prijzen winnen.”

Heb je ook nog contact gehad met Jasper Cillessen?
“Ja, ik heb wel contact met hem gehad. Hij heeft me geappt dat als ik iets nodig heb, of wat dan ook, dat hij me dan altijd kan helpen. Dus dat is wel aardig van hem.”

Oké, nu even over de wedstrijd. 4-0. Is dat een uitslag die je vooraf had verwacht?
“Euhm, nou het is natuurlijk moeilijk om te zeggen dat je van te voren had verwacht om 4-0 te winnen, maar nee, we hadden wel verwacht dat we zouden winnen natuurlijk. Dat doen we elke wedstrijd, maar vandaag was prima. 4-0 is een goede uitslag. Het was niet onze beste wedstrijd, maar gelukkig goed genoeg.”

Wat is echt iets wat je gaat missen van Nederland als je gaat verhuizen naar Barcelona?
“De club Ajax ga ik sowieso missen. Ik heb hier een hele goede tijd gehad, nog steeds. En ook zeker mijn familie. Ik ben nu binnen drie kwartier bij mijn familie en dat is straks wel even anders. Ik denk dat ik dat het allermeest ga missen.”

Wat is nou echt iets wat je in de afgelopen jaren hebt geleerd, wat je graag tegen je twaalfjarige zelf zou willen vertellen?
“Ik denk dat je altijd dicht bij je eigen identiteit moet blijven als voetballer. Ik denk dat dat voor mij wel heel belangrijk is geweest. Ook dat je plezier in het voetbal hebt, want dan speel je uiteindelijk het beste.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >