Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax slaat tegen AZ waarschuwing in de wind...

We hadden er nog zo voor gewaarschuwd... Ajax ontsnapte tegen PEC Zwolle in de slotfase, maar we zagen de bui alweer hangen. Zondag AZ-uit. En inderdaad, er hing een bui. Een bui die nogal over Ajax werd uitgestort. Er werd verloren (1-0) op bezoek in Alkmaar. Is nu sprake van een gebogen hoofd in de titelrace?

17 maart 2019 - 20:48
fotosazajacar

Het is leuk om te ontsnappen, maar dan wil je er wel graag iets aan overhouden. Helaas begrijpen ze in Eindhoven beter hoe je zoiets uitvoert, want het gaat tussen de nummers één en twee is gegroeid naar vijf punten. Ga er maar aanstaan om dat te dichten... Het lijkt een vrijwel onmogelijke opgave.

Gelukkig is de volgende wedstrijd Ajax - PSV, al moeten we er twee weken op wachten. Maar ook als je de topper weet te winnen, blijft het verschil nog altijd twee punten. Telkens als je bij Ajax een beetje, heel eventjes maar, denkt aan de koppositie gaat het weer mis.

Het zag er eventjes naar uit dat we twee kansen gingen krijgen om koploper te worden. Maar, nee hoor, weer niet. Telde de stand maar op basis van 85 minuten van een wedstrijd. Dan was de titel bijna een feit geweest. De realiteit leert echter dat opnieuw een tweede plek dreigt.

Alle waarschuwingen ten spijt, ook die van ons, merkte je uit bij AZ dat het er geen moment inzat. De start was slecht, het spel was slecht, de verdediging stond niet goed en die enkele kans werd niet afgemaakt. Op zo'n dag ga je niet winnen. Nee, op zo'n dag vraag je je af waarom die waarschuwing geen indruk heeft gemaakt. Want voor je het weet, is de laatste hoop vervlogen...

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >