Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

De Ligt in foto's: van jongen tot kerel in Ajax 1

Matthijs de Ligt speelde woensdag tegen Feyenoord (0-3) zijn honderdste officiële duel in Ajax 1 en is daarmee de jongste Ajacied in de Club van 100 geworden. Wij eren onze negentienjarige aanvoerder met de mooiste plaatjes van honderd duels in rood-wit!

28 februari 2019 - 10:05
de-ligt-12002

De verdediger maakte zijn debuut in het eerste elftal van Ajax op 21 september 2016 in de bekerwedstrijd tegen Willem II. Zoals een echte Ajacied betaamt scoorde hij ook gelijk maar. Zo hoort dat immers, zo wist hij ook als jonge Ajaxspeler. Het was daarom ook schitterend dat hij - als aanvoerder - uitgerekend in zijn honderdste wedstrijd voor Ajax de score opende in De Kuip.

Doel treffen tijdens je debuut en tijdens je honderdste wedstrijd. De Ligt kan dat!

Hoe zijn de officiële wedstrijden van De Ligt in Ajax 1 precies opgebouwd? Hieronder de droge cijfers:

  • Eredivisie: 66
  • Europa League: 11
  • EL-kwalificatie: 2
  • Champions League: 6
  • CL-kwalificatie: 8
  • KNVB Beker: 9

En de captain zelf? Die is maar wat fier op bovenstaande cijfers. "Om hier als jeugdspeler op te groeien en dan op je negentiende al op honderd wedstrijden in Ajax 1 te staan, ja dat is fantastisch, vind ik. Ik ben daar heel trots op!" En over zijn goal in De Kuip: "Haha, als het een jubileumduel is, dan moet je 'm bekronen hè?"

Hieronder hebben we een setje fijne foto's verzameld en voor jullie op een rijtje gezet. Het is een mooie greep van mooie momenten van De Ligt op en naast het veld. De plaatjes zijn van Pro Shots, Ajax Images, De Brouwer en Sjoerd Tullenaar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >