Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Plezier en fanatisme op Ajax Jonge Schare Fifa-toernooi!

De nederlaag van Ajax bij Heracles (1-0) dreunde heus nog na, maar het weerhield 128 enthousiaste leden van Ajax Jonge Schare niet om zondag af te reizen naar de Johan Cruijff Arena. Zij kwamen voor het Ajax Jonge Schare Fifa-toernooi en wilden maar één ding: de finale halen!

11 februari 2019 - 11:28

Het Fifa-toernooi voor onze leden van 12 tot en met 17 jaar is ook dit keer weer helemaal volgeboekt. De deuren van de Arena zwaaien om 10.00 uur open en de stroom aan vaak in rood-wit gestoken Ajaxsupporters stapt op de roltrap omhoog.

Op de vierde etage van het stadion staan grote schermen en ronkende PlayStations al klaar. De meesten willen gelijk beginnen, maar eerst volgt een stukje uitleg. Spannend belooft het sowieso te worden. Via verschillende groepsfases en knockout-rondes moet de finale gehaald worden. 

We zien de spelers regelmatig prachtige combinaties uit hun controllers persen en de ene na de andere fraaie aanval opzetten. Wat het echte Ajax niet lukte in Almelo, daar doen de digitale Ajacieden vaak de mooiste dingen. Weliswaar gestuurd, maar toch.

De emoties lopen soms hoog op. We zien gamers letterlijk met de handen in het haar zitten als het niet lukt. Helemaal lastig is het als je opponent net even te hard juicht als hij een bal in het net rost. Het levert zweethandjes op en we begrijpen gelijk de handdoek die bij een enkeling op schoot ligt.

Dan een schreeuw! Ontlading! De twaalfjarige Max Aupers haalt de finale door de winnende 2-1 in de 92ste minuut binnen te schieten. Hij gelooft het zelf bijna niet. Het is totaal tegen de verhouding in, maar hij wint toch. "Ik hoopte de groepsfase door te komen, maar dit is helemaal fantastisch," stamelt Max na het laatste fluitsignaal.

De andere finalist heet Gijs Vesseur. De twee overgebleven finalisten spelen met de inmiddels binnengekomen Ajax-aanwinsten Lassina Traoré en Hassane Bandé de finale op een groot bankstel. Max helpt Bandé met de opstelling, door zijn digitale evenknie in de spits te posteren. "Hij snapte niet hoe dat moest, dus hielp ik hem maar even," aldus de behulpzame Max. 

In de finale blijkt team Traoré te sterk. Er staat al snel een 2-0-voorsprong op het bord. Max en Bandé lijken heel even terug te kunnen komen, maar laatstgenoemde schiet met zichzelf op de paal. De zaal begint te joelen en Bandé snapt ook niet hoe hij die bal kan missen.

Het kan Max niet veel schelen. Hij heeft toch wel een topdag. "Bandé is echt heel aardig. Ik ga nu extra veel Fifa oefenen en doe volgend jaar weer mee!" 

De dag eindigt met de nodige selfies, handtekeningen en praatjes. Volgend jaar weer, zo veel is zeker!

De foto's hieronder zijn van onze vrienden van Pro Shots.

Wil je volgend jaar ook meedoen aan het Ajax Jonge Schare Fifa-toernooi? Sluit je dan aan en profiteer van nog veel meer voordelen. Een lidmaatschap tot einde seizoen kost nu maar 14 euro.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >