Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars beschouwt EL-finale als winnen ‘dubbele titel’

Het voelt net alsof alles Ajax weer door de vingers glipt. Zie hier de belangrijkste reden voor het ongekende chagrijn dat rond de gemiddelde Ajacied hangt. De ploeg verloor van Heracles Almelo (1-0) en dreigt weer geen kampioen te worden. Marc Overmars beseft dat, maar vindt niet alles slecht.

12 februari 2019 - 10:57
overmarsnrc1200
Ajax hunkert naar een prijs. Gaat het dit seizoen nog lukken? © Pro Shots

Het is straks alweer vijf jaar geleden dat Ajax kampioen werd en als dit gebeurt, loopt de wachttijd voor een kampioenschap automatisch op naar minimaal zes jaar. Er werd in de tussentijd ook geen bekersucces gevierd, wel werd de finale van de Europa League bereikt.

Die ging verloren. Een finaleplaats prijkt niet op de lange erelijst van Ajax, maar speelt wel degelijk een belangrijke rol in het hoofd van Overmars. “Dat we de finale hebben gehaald, geeft mij enorm veel voldoening,” aldus de voetbaldirecteur tegenover NRC.

“Zo’n reeks van negentien extra wedstrijden valt haast niet te combineren met een competitie. Schalke-uit gingen we helemaal tot het gaatje, drie dagen later worden we van het veldje getikt door PSV. Je bent aangeschoten wild als je in het weekeinde een zware wedstrijd hebt.”

Ajax kwam aan het einde van de rit een puntje tekort ten opzichte van Feyenoord. Het is overigens niet de bedoeling van Overmars om excuses te zoeken. “Maar het is wel de reden dat we achter de feiten aanliepen. Dat is mijn werk: hoe vangen we dat in de toekomst beter op? Als je geen kampioen wordt, is dat dramatisch. Maar je moet ook naar de goede dingen kijken.”

Voor die goede dingen moeten we onze blik richten op het Europese toneel. Ajax haalde dus de finale van de Europa League en ook al ging het vorig seizoen nog helemaal mis, het staat nu wel mooi in de achtste finales van de Champions League. Daarin treft het Real Madrid.

Overmars: “De wedstrijden die we dit seizoen gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik bij Ajax in dienst, ik kijk er ook naar als liefhebber. Dat vind ik heel belangrijk. Ik koop wel eens antiek en dan kom ik langs bij mensen die zeggen: god, ik verheug me op die Europese avonden. Net als vroeger, dat mensen daar naar uitkeken. Dat gevoel bij mezelf weer op te kunnen halen, dat is mijn drive.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >