Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Complete verdediging begint ‘op scherp’ aan ontmoeting met Real

We hopen dat alle elf Ajacieden voor de verandering eens scherp zijn, maar vijf spelers in het bijzonder beginnen met een sterretje achter hun naam. De complete defensie staat namelijk ‘op scherp’. Een gele kaart betekent een streep door de return met Real Madrid.

12 februari 2019 - 11:45
ajareaopscherpcar
Hopelijk spelen de Ajacieden op het randje en niet erover. © Pro Shots

De winnaar van de laatste drie cups met de grote oren komt op bezoek in de Johan Cruijff Arena en Ajax zal alle zeilen moeten bijzetten om ‘De Koninklijke’ af te stoppen. Alleen is het wel van belang om binnen de lijntjes te kleuren.

Gebeurt dat niet en besluit scheidsrechter Damir Skomina een gele kaart uit zijn borstzak te halen, dan is de kans groot dat dit voor een Ajaxspeler een schorsing betekent. Waarom? Vijf spelers, van wie vier verdedigers, hebben hun laatste waarschuwing al ontvangen.

Het betreft Noussair Mazraoui, Daley Blind, Matthijs de Ligt, Nico Tagliafico en Donny van de Beek. Tagliafico kreeg tijdens de groepsfase maar liefst vier gele kaarten en zat zelfs al een schorsing uit, net als in de voorronde trouwens. Het overige kwartet staat op twee gele kaarten.

Het gebeurde nog wel eens dat gele kaarten na de groepsfase werden kwijtgescholden, maar dat is inmiddels iets van vroeger. De Uefa scheldt gele kaarten nu pas later kwijt, zodat de kans kleiner is dat spelers wegens een schorsing de halve finale of eindstrijd moeten missen.

Zo ver is het voor Ajax natuurlijk nog lang niet. Het wordt, zelfs met een volledige selectie, al een hele klus om door te stoten ten koste van Real Madrid. Laat staan als sleutelspelers geschorst zijn voor de return in Bernabéu.

Overigens pakte Ajax tijdens de eerste vier eredivisiewedstrijden van 2019, waarin het niet bepaald lekker liep, slechts één gele kaart. Die was nota bene voor spits Klaas Jan Huntelaar. We maken ons dus misschien wel druk om helemaal niets.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >