Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax - Real Madrid in kolkend Ziggo Dome groot succes!

Vooropgesteld: voetbal kijk je het allerliefst in het stadion. Daarover geen discussie! Waar we ook niet over te hoeven discussiëren, is hoe tof het was om in een met Ajaxsupporters gevuld Ziggo Dome naar Ajax - Real Madrid te kijken. Een heerlijk fotoverslag.

14 februari 2019 - 10:32
1200-viewing-party
Er vielen de nodige bierdouches te noteren in Ziggo Dome! © Pro Shots

Al snel was duidelijk dat Ajax de Johan Cruijff Arena wel drie keer had kunnen uitverkopen. De vraag naar kaartjes was veel groter dan het aanbod en dus bedacht Ajax een plan: de wedstrijd op groot scherm uitzenden in de Ziggo Dome en diverse artiesten uitnodigen om het geheel aan te kleden.

We moeten zeggen: dat plan pakte uitstekend uit. Als Supportersvereniging Ajax konden we drieduizend van onze leden blij maken met een toegangsbewijs.

Het publiek werd opgewarmd door Peter Beense, Wildstylez en Diggy Dex. Ook waren Michael Reiziger en Rafael van der Vaart van de partij voor een stukje voorbeschouwing en analyse. Ondertussen werd heen en weer geschakeld met de Arena.

Zeker het live schakelen met de Arena, vlak voor de aftrap was tof. Daar was André Rieu. Een enorme opwinding maakt zich meester van het publiek. Ook hier zijn bij de deur de gebruikelijke witte vlaggetjes uitgedeeld en iedereen zwaait vrolijk mee met de Limburgse concertmeester.

Het komt wel vaker voor dat zowel de Arena als de Ziggo Dome zich tegelijk vullen met publiek, maar dat de Ajax-aanhang zich verdeelt over twee locaties is volstrekt uniek. En dat beseft iedereen zich terdege, zo lijkt het wel. Direct gevolg: een magisch sfeertje.

Dan is er één minuut stilte voor de omgekomen spits Emiliano Sala. Het is muisstil in de zaal, dat kan hier dus ook. Dan klinkt het fluitje van de scheidsrechter ten teken dat er begonnen kan worden. Gejuich!

De Ziggo Dome lokt duidelijk geen bioscooppubliek. Er wordt tijdens de wedstrijd enorm meegeleefd door het aanwezige publiek. Als Noussair Mazraoui de Arena opzweept, dan doet de Ziggo Dome massaal met hem mee. Het is de opwinding van thuis op de bank, maar dan in een enorme concertzaal. Het heeft iets surrealistisch, maar het is ontzettend gaaf.

De eerste heuse bierdouche in de Ziggo Dome is er één die de geschiedenisboeken niet zal halen. Het doelpunt van Nico Tagliafico wordt afgekeurd. Terecht? Het bewuste spelfragment blijft tot ver na de wedstrijd besproken. Als Hakim Ziyech de gelijkmaker tegen het net prikt, ontploft niet alleen de Arena. Ook de Ziggo Dome staat volledig op zijn kop.

Tot diep in blessuretijd klinken aanmoedigingen. De Ziggo Dome voelt geen moment als een verzamelplaats van losers die geen kaartje konden krijgen voor de Arena.

Is zo'n evenement voor herhaling vatbaar...? Zo’n tweede scherm in de Ziggo Dome als de Arena is uitverkocht? We zouden niet weten waarom niet. Er viel, ondanks de bittere teleurstelling in sportief opzicht, geen wanklank te noteren. Iedereen blij.

De supporters die naast een stadionkaartje grepen, kregen zo toch een beetje het gevoel dat ze er echt bij waren.

De foto's hieronder zijn gemaakt door Pro Shots

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >