Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Mijn Club, Mijn Ideaal #5 – Opa Spoor

Frans Groenendaal – beter bekend als Opa Spoor – viert dit jaar een prachtig jubileum. Het is namelijk zijn vijftigste jaar als seizoenkaarthouder. In een halve eeuw als fanatiek Ajaxsupporter maakte Frans al veel mooie dingen mee. Wij zochten hem op voor de vijfde aflevering van onze videoserie Mijn Club, Mijn Ideaal.

18 december 2019 - 11:42

Mijn Club, Mijn Ideaal is een serie videoportretten van markante Ajaxfans en hun supportersbeleving. In de vijfde aflevering spreken we met Frans Groenendaal. De doorgewinterde Ajaxsupporter gaat dit seizoen zijn vijftigste jaar in als seizoenkaarthouder. Een prachtig jubileum dus.

Frans is onder de fanatieke Ajacieden beter bekend als Opa Spoor. De meeste supporters kennen zijn echte naam niet eens. Frans kreeg de bijnaam jaren geleden als gevolg van zijn vele treinreizen naar de thuis- en uitwedstrijden van Ajax. Het werd later ook een pseudoniem voor de wedstrijdverslagen die hij schreef voor De Ajax Ster.

Opa Spoor mist geen enkele wedstrijd. Hij is altijd van de partij, zowel uit als thuis. In De Meer stond Frans op vak F en momenteel heeft hij zijn vaste plek op Zuid 1 in de Johan Cruijff Arena. In de video laat de Delvenaar zijn seizoenkaartcollectie zien en vertelt hij over zijn bijzondere leven als fanatiek Ajaxsupporter.

We zijn nog steeds op zoek naar Ajacieden!
Ben jij ouder dan 13 jaar en vind je het leuk om iets over jezelf en jouw liefde voor je club te vertellen? Meld je dan hier aan!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >