Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Getafe wil vol stadion trekken en roept aanhang op zaaddonor te worden

We weten weinig over Getafe CF, de tegenstander van Ajax in de zestiende finales van de Europa League. Dus dan ga je wat research doen. De eerste diepgaande analyses over het spel vliegen al over het wereldwijde web, maar dat komt wel. Wij kwamen wat dingen tegen op supportersvlak.

16 december 2019 - 16:02

Of, nou ja, supportersvlak. Het probleem is eigenlijk dat Getafe helemaal niet zo veel supporters heeft. Het Coliseum Alfonso Pérez kan een kleine 18.000 supporters herbergen, maar die zitten er vrijwel nooit. Het stadion ligt ook nog eens in een open vlakte, waardoor je altijd van de tribunes waait.

En er is flinke concurrentie van de buurclubs Real Madrid en Atlético Madrid, die iets meer hebben te bieden dan het kleine Getafe. Maar wie niet sterk is, moet slim zijn. Als je gaat brainstormen, kun je vervolgens best op ludieke ideeën komen om toch een beetje aandacht te trekken.

De marketingdirecteur van Getafe, José Antonio Cuétara, bedacht in de zomer van 2011 een plan voor de lange termijn. Die lange termijn bestond onder meer uit het doneren van sperma, zodat tribunes in de toekomst gevuld kunnen worden met nieuwe, jonge supporters.

Maar hoe krijg je je supporters zo ver om massaal spermadonor te worden? Nou, daar werd iets op bedacht. Getafe besloot een ondeugende film op te nemen. Zo ondeugend dat de boel al snel werd gecensureerd door YouTube, zullen we maar zeggen. Bovenaan dit artikel staat een gekuiste versie, geen zorgen!

De video is geschoten in de stijl van pornofilms uit de jaren zeventig. Althans, zo hebben we ons laten vertellen. De titel 'De geile zombies van Getafe' laat niet veel meer aan de verbeelding over, zoals je misschien kunt begrijpen. Alle hulpmiddelen zijn geoorloofd, luidt de redenatie vanuit de club.

De reclame start met sfeerbeelden gemaakt in het stadion plus uitleg van een voice-over, maar die vertolkt slechts een beperkte rol. De donatie die in je zit, moet eruit. Bijvoorbeeld in een slaapkamer behangen met spullen uit de fanshop. De achterliggende gedachte is dat alle supporters een donatie over hebben voor hun club en dat die donatie ook goed wordt aangenomen door hun wederhelft...

Het laatste frame van de reclame – waarin de spermabank een dvd meegeeft als hulpmiddel bij het doneren – deelt een tekst in de trant van 'hoe meer, hoe beter' in aanloop naar seizoen 2011/2012. Uiteraard gingen de kijkcijfers door het dak en wilde iedereen zien wat Getafe had bedacht.

De seksueel getinte reclame staat niet helemaal op zichzelf. Er waren ook campagnes met Getafe-supporters die eieren legden, een bodybuildende dwerg en iets met travestieten dat we verder maar niet hebben uitgezocht... Dan klinkt het juichshirt met sponsor Burger King veel onschuldiger dan deze opsomming van rare fratsen.

Alsof dit alles nog niet bijzonder genoeg was, gaat er ook nog een video rond van een koala die supporter is van Getafe, maar het na een miserabel seizoen allemaal niet meer aankan en zelfmoord probeert te plegen. Het loopt goed af, hoor! Of de bijzondere reclames een beetje succes opleverden, merken we in februari 2020 als Ajax op bezoek komt!

Oh ja, als je heel benieuwd bent naar die geile zombies van Getafe, zoek dan buiten YouTube om naar: Zombies calientes del Getafe. En misschien is het beter om dit niet in de tijd van de baas te doen. En zet ook je geluid uit. Voor je het weet, moet je dingen uitleggen en zo.

https://twitter.com/JimmyDriessen/status/1206549909769478145

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >